Bed & Breakfast De Tuinkamer SELA in Appelscha

Omringd door bomen en groen

In de Selatuinen in Appelscha ligt deze unieke B&B. Dichter bij het Drents-Friese Wold kom je niet; via de achteruitgang van de tuin loop je zo, via het bos, naar het bezoekerscentrum van dit nationale park. Een prachtige locatie.

De kamers

De B&B heeft drie kamers: de boomkamer, de tuinkamer en de boskamer. De kamers staan op zichzelf en hebben een eigen entree. Ook is het mogelijk het gehele paviljoen, waar de drie kamers zich bevinden, als vakantiewoning te boeken. Alle kamers hebben een eigen sfeer en een bijbehorende badkamer met apart toilet. ’s Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt en als je ’s avonds geen zin hebt om op pad te gaan, kan je ook genieten van een huisgemaakt diner. Als het mooi weer is, eet je lekker in de tuin.

Voor de tuinliefhebbers

Tuinliefhebbers kunnen lekker dwalen langs de borders en de hagen, de Victoriaanse volière, of een kijkje nemen in de verdiepte plantenkas. Onder de oude platanenrij ligt de jeu de boules baan en even verderop de natuurlijke vijver. De tuin loopt over in het Drents-Friese Wold. Hier kan je heerlijk fietsen en wandelen. Wil je een fiets huren om de omgeving te ontdekken? Dat kan. Elektrische fietsen, mountainbikes of gewone fietsen zijn tegen betaling beschikbaar. 

Tuintheater

Achter de grote vijver, tegen de bosrand ligt het Tuintheater. De halfronde vorm van dit amfitheater loopt op naar een belvedère met uitzicht over de velden rondom de tuin. Hier kan je ieder jaar genieten van een aantal zomerconcerten. Unieker dan dit wordt het niet! Kijk op de website voor de concertdata.

Algemeen

  • Direct aan het Drents-Friese Wold
  • Met een tuintheater
  • Meerdere kamers beschikbaar