Bosbergtoren in Appelscha

Prachtig uitzicht in Appelscha

In Appelscha vind je de Bosbergtoren. Vanaf deze toren heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold. De uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen.

Architectuur

Architect Frans Beune heeft deze 33 meter hoge uitkijktoren ontworpen en het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam. Voordat de bosbergtoren werd gebouwd stond er een ander toren op deze plek: de Belvedère. Deze toren was slechts de helft zo hoog als de nieuwe toren, dus het uitzicht is alleen maar mooier geworden. In de nieuwe toren bevindt zich een lift, dus de toren is voor iedereen toegankelijk.

Toegangskaartjes

Voor toegang tot de Bosbergtoren heb je een toegangskaartje nodig. Deze zijn tijdens de openingstijden verkrijgbaar onderaan de toren en per pinbetaling te voldoen. Kaartjes zijn ook via de website verkrijgbaar. Kaartjes kosten € 2,- per kaartje.

Lekker wandelen

Vanaf de Bosbergtoren is het tevens leuk om een wandeling te maken in het bos. De omgeving is hier prachtig. De Bosbergtoren is momenteel elke dag open van 10.00 – 18.00 uur. In de winterperiode is de toren geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Algemeen

  • Prachtig uitzicht, 33 meter hoog
  • Lift aanwezig
  • Selfie hotspot van deze omgeving