Verse en unieke streekproducten haal je bij de boer

Boerderijwinkels bieden een uitgebreid assortiment

De leukste boerderijwinkels bij Appelscha

16 november 2021

Vind je het belangrijk om ook op vakantie gezond en vers voedsel op tafel te kunnen zetten? Bijvoorbeeld verse groente die rechtstreeks van het land komt of unieke, lokale (Friese) streekproducten? Het eten van lokale producten die vers, biologisch en zelfgemaakt zijn, smaakt immers toch heerlijk! Bij Appelscha kun je bij vele boerderijwinkels terecht voor een uitgebreid assortiment aan streekproducten. Wij hebben de leukste boerderijwinkels voor je op een rij gezet.

#Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop
Boerenkaas van brandnetel, pesto, honingklaver, sambal of ui-knoflook. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop bij kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop. Hier vind je het meest verrassende boerenkaas-kruiden assortiment in de regio. Ook zijn er ook nog andere streekproducten in een automaat te koop. Een ding weet je zeker: je treft hier producten die vers, ambachtelijk geproduceerd, van hoge kwaliteit en zo veel mogelijk puur natuur zijn. 

# Boerderijwinkel Stobbepoele in Elsloo
Biologische en authentieke voedingsproducten uit de omgeving zijn te koop bij boerderijwinkel Stobbepoele in Elsloo. Van verse appelsap en jam tot kaas en biologisch vlees. De boerderijwinkel is onderdeel van een zorgboerderij. In de winkel helpen bewoners en dagbesteders je dan ook graag. Heb je al een fietstocht achter de rug en ben je wel toe aan een korte pauze? Dan kun je bij de Stobbepoele even bijkomen en genieten van een kopje koffie of ambachtelijk gemaakt ijs. Terwijl je jouw elektrische fiets oplaadt bij het oplaadstation; hoe mooi is dat.

# Boerderijwinkel De Gaegelpolle in Oosterwolde
Maak je een mooie fietstocht rond Oosterwolde, wip dan ook even aan bij boerderijwinkel De Gaegelpolle. Bij deze zorgboerderij vind je een uitgebreid assortiment aan verse producten. Denk aan aardappelen en groente, maar ook Lakenvelder rundvlees en varkensvlees van het eigen vee. Per seizoen wisselen de producten, dus iedere keer is het weer een verrassing wat je er aantreft. Wil je nog een leuk presentje voor thuis meenemen? Dan slaag je hier ongetwijfeld ook, want er zijn mooie geschenkpakketten te koop.

#Boerderijwinkel Van den Berg in Elsloo
Zoek je verse scharreleieren? Dan moet je bij Boerderijwinkel Van den Berg in Elsloo zijn. Hier staan twee boerderijautomaten waarmee je snel en gemakkelijk zelf verse eieren kunt kopen. In de winkel zelf zijn ook nog vele andere zuivelproducten te koop, zoals melk, yoghurt en vla in diverse smaken. Vergeet ook niet de overheerlijke, zelfgemaakte Gouden Piek Advocaat mee te nemen. Dat wordt heerlijk smullen op je vakantieadres!