De leukste kinderuitjes in de herfstvakantie

Ook in de herfst is er bij Appelscha genoeg te beleven!

De leukste herfstvakantie-uitjes voor kinderen bij Appelscha

13 oktober 2021

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Een prachtige tijd waarin je de natuur bijna voor je ogen ziet veranderen. Bomen krijgen de mooiste kleuren en verschillende paddenstoelen verrijzen uit de grond. De zon geeft nog haar laatste beetje warmte, waardoor de buitentemperaturen vaak nog heel aangenaam kunnen zijn. Een ideale tijd om er op uit te trekken met de kinderen.

Ga je een weekend of weekje weg met je gezin, dan vind je bij Appelscha genoeg vertier. Wij hebben drie suggesties voor leuke kinderactiviteiten bij Appelscha voor je op een rij gezet.

De paden op, de lanen in
Ga je graag met je kind de natuur in? Bezoek dan het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha, dat aan de rand van het Drents-Friese Wold ligt. Heel jonge kinderen kunnen hier - verkleed met kaboutermuts en rode wangen – op het kabouterpad zoeken naar kabouters. Met behulp van het kabouterboek en  kabouteropdrachten én een knapzak vol lekkers wordt dat een hele leuke tocht! Heb je oudere kinderen, dan is het blotevoetenpad een mooie uitdaging. Op blote voeten het bos door, terwijl je de dennennaalden, zand en een beetje modder tussen je tenen voelt kriebelen. Dat wordt lachen!

Dinosaurussen spotten
Van 18 t/m 24 oktober kun je dino’s bekijken in Appelscha. Hier is in attractiepark Duinen Zathe de familieshow ‘Dino Experience Liveshow’ te bezoeken. Tijdens een spectaculaire show gaat jullie gezin op dino-avontuur en ga je baby-dinosaurussen, een langnek dino en de levensgevaarlijke T-Rex zien. Is de show afgelopen en willen je kinderen nog hun energie kwijt? Trek dan het attractiepark zelf in. De kaarten voor de liveshow zijn namelijk inclusief dagentree voor het park. Zo ben je mooi een dagje uit!

Binnen- en buitenspeeltuin
Zit het weer iets minder mee? Ook geen probleem. Ga dan naar de binnen- en buitenspeeltuin D’Elf Ieken in Elsloo. Terwijl jij lekker op het verwarmde binnenterras geniet van een kopje koffie of thee, leven jouw kinderen zich uit op het springkussen, grote klimtoestel of de skelter. Houden ze van dieren? Dan willen ze vast de geitjes in de kinderboerderij bij de speeltuin aaien.

De herfstvakantie doorbrengen bij Appelscha betekent dat jouw kinderen zich geen moment zullen vervelen. En je weet: heeft je kind een fantastische tijd, dan is jouw vakantie ook helemaal geslaagd!