De mooiste ruiterroutes van Friesland en Drenthe bij Appelscha

Met de fijnste accommodaties voor ruiters én paarden

Met je paard ontspannen in het Buitensport Walhalla

12 januari 2022

Wil je er graag met je paard een paar dagen tussenuit? Naar een mooie, natuurrijke omgeving met vele prachtige ruiterpaden en in een verblijf waar het zowel voor jou als je viervoeter goed vertoeven is? Je vindt het bij Appelscha. In het Drents-Friese Wold zijn er diverse ruiterroutes die je door de adembenemende natuur van Friesland én Drenthe leiden. Het Buitensport Walhalla is een ideale omgeving om ruiters, menners en paarden te ontvangen. Drie redenen waaruit dat blijkt!

Reden 1: Afwisselende ruiter- en menroutes

Geniet je van een buitenrit in het bos, ga dan naar het Drents-Friese Wold. Hier heb je de keuze uit vier dagroutes die elk ongeveer 2 uur duren. Ze zijn uitgezet met elk een eigen kleur pictogram bordje. Er zijn ook zwarte ruiter-/menpaden; dit zijn verbindingspaden om een route in te korten of te verbinden. Zo kun je vanaf de speciale trailerparkeerplaats bij Appelscha de rode route kiezen. Op deze afwisselende route rijden jullie door het grensgebied van Friesland en Drenthe. Op de ruiterpaden om het Aekingerzand heen heb je fantastische vergezichten over een uniek natuurgebied. Ook zijn de ruiterpaden zo ruim dat het voor menners prettig rijden is.

Reden 2: Waterpret voor jouw ros

In het Buitensport Walhalla is er een speciale themaroute voor paarden beschikbaar: ‘Waterpret in het Drents-Friese Wold’. Een uitkomst op warme dagen! In deze route van 21,5 kilometer passeer je de spartelvijver. Een plas die Staatsbosbeheer in 2014 speciaal voor paarden en honden heeft aangelegd. De plas ligt in de buurt van het Canadameer en is de perfecte plek voor je viervoeter om af te koelen.

Reden 3: Keuze uit accommodaties voor paarden én ruiters

In de regio zijn verschillende accommodaties te vinden die een goede uitvalsbasis zijn voor dagenlang rijplezier. Een kleine selectie:

# Camping B&B De Twee Provinciën in Elsloo
Deze kleinschalige camping, tegen het Drents-Friese Wold aan, is helemaal ingericht op paarden. Je rijdt vanaf de camping zo het bos in. Op de locatie zelf is er ruimte voor 12 paarden en genoeg weide om te grazen. Tijdens je verblijf krijgt je paard een vaste stal, stro en hooi. Ook is er een drafbaan en kantine aanwezig. Slaap je zelf liever niet in een tent, dan kun je hier ook overnachten in een bed & breakfast-kamer.

# Vakantieappartement De Koeien van Sinnege in Appelscha
Een uniek verblijf heb je in het vakantieappartement De Koeien van Sinnege in Appelscha. Hier logeer je op een melkveebedrijf, waar ook jouw paard meer dan welkom is. Tegenover de ingang van het vakantieappartement zijn er twee ruime stallen, waar jouw viervoeter verblijft. Er is ruwvoer en stro beschikbaar. Ook is er een fijne rijbak van ongeveer 22 x 50 meter en beperkte weidegang. Vanaf het appartement sta je in korte tijd midden in het Drents-Friese Wold of bij de spartelvijver.

# Bed & Breakfast Klokhuis in Langedijke
Samen met je paard is het comfortabel vertoeven in Bed & Breakfast Klokhuis. Jij komt na een mooie ruitertocht tot rust in het comfortabele gastenverblijf, en je paard in een van de ruime lichte stallen. Bij de locatie is ook een paddock en weiland beschikbaar. Klokhuis biedt ook mooie arrangementen aan voor twee personen en twee paarden.

# Vakantie Landgoed Alberthoeve in Wateren
In Wateren staat Vakantie Landgoed Alberthoeve, waar een camping, bungalows en twee groepsaccommodaties zijn. Ook jouw paard heeft hier een fijn verblijf, want als je boxhuur reserveert, krijg je er automatisch weidegang bij. Er zijn een buitenbak, eigen spartelvijver, spoelplaatsen en een ruime parkeerplaats aanwezig. De overdekte stalling biedt ook ruimte voor koetsen of rijtuigen.