Met de schoolklas of sportclub een weekje weg

Fijne accommodaties en een prachtige omgeving voor buitenactiviteiten

Op kamp bij Appelscha

6 januari 2022

Staat er dit jaar weer een school- of groepskamp op de planning? Of zoek je een geschikte accommodatie of kampeerboerderij voor jouw sportvereniging voor een weekendje weg? Dan slaag je in je zoektocht bij Appelscha. In de prachtige omgeving is het fijn ontspannen. Al meer dan 100 jaar vinden scholen en sportclubs hun weg naar de regio voor een schoolreisje of dagje weg naar de Kale Duinen of Duinen Zathe, of op sportkamp naar een van de vele kampeerboerderijen.

Bij Appelscha heb je keuze uit verschillende accommodaties waar je met elkaar onder één dak verblijft. Dat is fijn, want het is gezellig om samen te ontbijten, eropuit te trekken, actief te zijn en ’s avonds de dag met elkaar af te sluiten. Bovendien is er in het Buitensport Walhalla van alles te doen, voor jong en oud.

Buitenactiviteiten

De omgeving leent zich goed voor buitenactiviteiten, of het nu in het bos, zand, op het water of op grote(re) hoogte is. Stap op de fiets of mountainbike en verken tijdens een speurtocht de omgeving. Of ga suppen of kanoën bij Ravenswoud. Hier begeef je je op een waternetwerk dat tijdens de turfafgravingen is ontstaan. Waterpret is ook te vinden in de buitenzwembaden in Appelscha en Haulerwijk of in de natuurplas Canadameer. Uitdaging vind je in het Klimpark en Klimbos. Afhankelijk van hoe spannend je het wilt maken, zijn hier klimmogelijkheden voor verschillende leeftijden en hoogtes.

Bij Appelscha zijn er genoeg accommodaties waar je met een kleine, maar ook supergrote groep welkom bent. Een kleine greep uit de vele geschikte locaties bij Appelscha:

# Kampeerboerderij Wouda

Direct aan de bosrand en vlak bij het dorp Appelscha staat kampeerboerderij Wouda. Je kunt hier met 15 personen tot maar liefst 280 personen terecht. Als groep hoef je eigenlijk niet eens het terrein af, want er is genoeg te doen. Er is een voetbalveld, drie volleybalvelden, schommels, een draaimolen, een wip, klimrek en glijbaan. ’s Avonds sluit je de dag gezellig met elkaar af met marshmallows bij het kampvuur.

# De Vrije Vogel

Aan de rand van het Drents-Friese Wold staat groepsaccommodatie De Vrije Vogel. Bij deze locatie in Elsloo zijn er twee groepsaccommodaties die van alle gemakken voorzien zijn. Zijn er in je gezelschap mensen met een lichamelijke beperking, dan is de Vrije Vogel een uitermate geschikt verblijf. De locatie is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers. In een rustige omgeving, met vrije uitkijk op velden en bossen is het genieten van een onbezorgd weekendje weg. Er zijn twee vakantiehuizen die ruimte bieden aan ongeveer 20 mensen. Ze zijn voorzien van een open keuken met bar, houtkachel en een gezellige huiskamer. Ook is er een zwembad aanwezig, waar jullie gebruik van kunnen maken. 

# Groepsaccommodatie Appelscha

Op de grens van Friesland en Drenthe staat groepsaccommodatie Nijsingh. Deze biedt ruimte aan maximaal 100 personen. In en om deze voormalig boerderij met moderne uitstraling is er veel ruimte voor creativiteit, sport en spel. Je fietst of wandelt vanaf de boerderij zo het bos in. Bij de locatie is een voetbal-, volleybal- en basketbalveld, een speeltuin(tje) en een kabelbaan. Ben je met een kleinere groep, dan kun je ook terecht bij groepsaccommodaties Reidtek (voor max. 50 personen) of ’t Kamphùs (max. 63 personen), die samen met Nijsingh onderdeel uitmaken van Groepsaccommodatie Appelscha.