Pipo de Clown bij Appelscha?

23 september 2021

De al wat oudere generatie onder ons kent ongetwijfeld Pipo de Clown nog. In deze vrolijke tv-serie uit de jaren ’70 trok Pipo samen met zijn vrouw Mammaloe en ezel Nononono met een woonwagen de wereld door. Aan deze serie dacht ik meteen toen ik ontdekte dat je bij Appelscha, in een heuse pipowagen kunt overnachten! Een overnachting in deze unieke accommodatie is toch een ware belevenis, waar je nog weken van kunt nagenieten.

Een overnachting in een accommodatie die afwijkt van de welbekende massale vakantieverblijven is sowieso bijzonder. Zeker als zo’n onderkomen ook nog eens in een prachtige omgeving ligt, waar je van alles kunt doen. Onze regio herbergt veel van deze accommodaties; van een blokhut, safaritent, chalet op een camping, tot een b&b waar je heerlijk kunt ontspannen in een jacuzzi.

Wil je herinnerd worden aan je lagere schooltijd, overnacht dan bijvoorbeeld in een oude basisschool. Of wat dacht je van een b&b in een voormalige herberg of een èchte boerderij? Terwijl jij op een oor ligt, hoor je het geluid van de koeien in de ligboxstal. Dichterbij kun je niet komen!

Het leuke van sommige accommodaties is ook dat ze plek hebben voor grote groepen. Dus niks geen opsplitsing in afzonderlijke huisjes; je brengt gezellig samen de week met elkaar door in één locatie. Waar je bovendien samen in de prachtige omgeving van alles kunt ondernemen. Dat wordt een tijd waar je ongetwijfeld met een goed gevoel aan terugdenkt. Ik ga maar eens uitzoeken wat die overnachting in een pipowagen precies inhoudt. Wel jammer dat de ezel erbij ontbreekt….