Wandelen vond ik niet leuk, maar op de Kale Duinen wel

12 mei 2020

Kale Duinen, Appelscha 

Ik weet nog goed dat mijn vader van wandelen hield. Even lekker met mooi weer om foto’s te maken. Genoeg mogelijkheden in de buurt waar je lekker kan wandelen, maar zodra ik hoorde dat we naar Appelscha gingen sprong ik altijd meteen de auto in.  

De Kale Duinen in Appelscha, een prachtig gebied om te wandelen of te fietsen. Een grote zandvlakte met daar omheen verschillende waterplassen. Ook is het gebied omringd door mooie heide waar je via smalle paadjes door heen kan lopen. Ik weet nog goed hoe ik hier voor het eerst een addertje ben tegengekomen, in mijn beleving was het best een grote slang!  

Ik vond het heerlijk om over het zand te rennen, in bomen te klimmen of om te kijken hoe dichtbij ik bij de schapen kon komen, die daar ook rond lopen. In de zomer namen we vaak een mand met lekkers mee en begonnen we met een picknick. Terwijl mijn ouders op het kleed in de zon zaten, konden wij spelen in de natuur. 

Na de picknick liepen we altijd de hele zandvlakte over en door de smalle heide paden heen, waar we ver van te voren een grote toren konden zien staan. De uitkijktoren! Hoe vaak we Appelscha ook hebben bezocht, het verveelde nooit om de toren te beklimmen. Het uitzicht bleef ook altijd even prachtig.

 

Foto's bij dit blog zijn van haar vader Arie Flokstra, natuurfotograaf