Vier ideeën voor een nuttige én gezellige teamdag

Veel mogelijkheden bij Appelscha!

Zo krijg je een onvergetelijke teamdag bij Appelscha

11 november 2021

Corona heeft het werkende leven behoorlijk veranderd. Werkten we voorheen bijna altijd op kantoor, nu is het thuiswerken al redelijk ingeburgerd aan het raken. Hoe houd je in deze situatie jouw medewerkers bij elkaar? Elkaar af en toe zien en spreken is toch belangrijk om het teamgevoel te behouden.

Een teamdag waarop je samenkomt met collega’s is dan een goed idee. Ook als je het nuttige met het aangename wilt combineren. Een dagdeel vergaderen, samenwerken, trainen of brainstormen en daarna een middag samen iets actiefs doen. Bij Appelscha bieden verschillende accommodaties hier volop mogelijkheden voor! Of de groep nu bestaat uit 10, 50 of meer dan 100 mensen; er is van alles mogelijk. We geven alvast vier hints voor een onvergetelijke teamdag.

# Tip 1: Creatief zijn in een inspirerende omgeving
Wil je een dag vergaderen over het jaarplan van de afdeling, maar niet in de geijkte vergaderzaal in jullie kantoor? Ga dan naar het Biosintrum in Oosterwolde, ook wel het kloppend hart van de biobased economy in Ooststellingwerf genoemd. Het pand bestaat voor 80% uit biobased materaal; zo zijn bijvoorbeeld de muren van cellulose van lokaal ingezamelde spijkerbroeken gemaakt en de stopcontacten van mais. Hiermee is het een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa is. Als dat niet inspireert tot goede ideeën?!

# Tip 2: Brainstormen en teambuilding
Je wilt met je team brainstormen, maar ook samen iets actiefs doen. Dan ben je in het Buitensport Walhalla op je plek. Houd bijvoorbeeld ’s ochtends de brainstormsessie op een mooie vergaderlocatie in of bij Appelscha en ga daarna met elkaar het Klimbos Appelscha in. Hier onderneem je met elkaar spannende activiteiten, zoals klimmen, boogschieten en als klap op de vuurpijl abseilen vanaf de Bosbergtoren. Is dit te spannend, dan kan een MTB-clinic met het team een mooi alternatief zijn. Samen het Drents-Friese Wold doorkruisen en daarna lekker genieten van een lunch, diner of bbq. Genoeg mogelijkheden bij Appelscha!

# Tip 3: Personeelsuitje? Ga e-chopper rijden!
Na al die tijd vanuit huis te hebben gewerkt, is het leuk om alle collega’s eens buitenshuis, in een ongedwongen, plezierige setting te ontmoeten. Bij te kletsen, actief te zijn en met elkaar te eten. Stap dan met elkaar op een E-chopper en verken de omgeving van Appelscha en het Drents-Friese Wold. Met aansluitend buksschieten en Formule-1 racen in een race-simulator en als afsluiter een heerlijk buffet of hapjes. Dat laadt de accu van iedereen weer op!

#Tip 4: Verrassende yogaclinic
Een zakelijke bijeenkomst, trainingsweekend of teambuilding-sessie kan vermoeiend zijn als je de hele dag op de stoel zit. Wil je de energie er in houden en de creativiteit laten stromen, dan is beweging het toverwoord. Verras de mensen met een yogaclinic op de vergaderlocatie. Doe samen de Hond, Krijger of Zonnegroet en je weet zeker dat jullie de nodige lol en plezier hebben. Zo’n beweeglijk intermezzo geeft weer energie en maakt dat jullie weer verfrist en helder verder kunnen.