Fietsroute Drents Friese Wold

Wil je de fietsroute Drents Friese Wold ontdekken? Lekker een stuk fietsen in Appelscha? Touren of actief? Dan ben je aan het goede adres, want in de omgeving van Appelscha vind je het Drents Friese Wold. Hier vind je vele fietsroutes. Lees hier meer

Geniet van de fietsroute Drents Friese Wold

In het Drents Friese Wold vind je een netwerk van fietspaden. Zo vind je er verharde paden, halfverharde paden en zandpaden voor de ATB'ers. Het Drents Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Tijdens het fietsen kom je van alles tegen. Van bos tot stuifzand en van heide tot beekdalgraslanden. Fiets een van de vele fietsroutes en geniet van de mooie natuur en de rust om je heen. Wil je graag een route fietsen, maar wil je eerst graag meer informatie? Kom dan langs in het bezoekerscentrum.

ATB-routes

Wil je graag actief fietsen in het Drents Friese Wold? Dan kan dat natuurlijk ook. In het natuurgebied vind je onverharde paden die zeer geschikt zijn voor de ATB'er.  Er is ongeveer 50 km aan ATB routes uitgezet. Deze bestaan uit een blauwe lus bij Appelscha en een groene lus bij Smilde. Start je vanuit Appelscha begin dan bij het bezoekerscentrum, deze route is 24 km. Ben je niet bang voor een beetje uitdaging? Fiets dan over speciaal aangelegde singeltracks die door de bos slingeren, door dichte bossen, over heidevelden, langs vennen en over een uitgestrekte zandverstuiving. Durf jij het aan?

Kom langs en ontdek het zelf

Wacht niet langer en kom naar het Drents Friese Wold. Ontdek zelf het prachtige natuurgebied en fiets een van de vele routes op de gewone fiets of op de mountainbike. Er zit voor iedereen wat bij. Voor jong en oud. Op die manier kan iedereen op zijn eigen ontdekkingstocht gaan in het Drents Friese Wold.