Vlomarkt in Makkinga

Al meer dan 40 jaar lang wordt in Makkinga de maandelijkse vlomarkt gehouden. Van maart tot en met oktober wordt elke laatste zaterdag van de maand een openluchtmarkt georganiseerd waar iedereen `alles` kan kopen en te koop aanbieden. Voor meer informatie en contactgegevens over de Vlomarkt Makkinga kijkt u  onder het kopje Makkinga vlomarkt. De vlomarkt van Makkinga, ook wel "het Waterloo-plein van het Noorden", is één van de grotere markten die nog geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. De organisatie van de maandelijkse vlomarkt in Makkinga is in handen van Dorpsbelang. Een grote groep vrijwilligers zet zich iedere markt voor u in om iedere vlomarkt tot een succes te maken.

Tijden

De markt duurt van 07.00 uur tot 13.00 uur. Vaak zijn er meer dan 250 standhouders die proberen op de vlomarkt allerhande waar aan de man te brengen. Het gemiddeld aantal bezoekers wordt geschat op 2500. 

Historie

Op 26 april 1975 werd de vlomarkt voor het eerst georganiseerd. Kruidenier Nienhuis nam het initiatief na het bezoeken van de flohmarkt in het Duitse Oldenburg. Gewapend met een stevige stapel aanplakbiljetten en een flinke rol plakband maakte hij reclame voor de eerste vlomarkt van Makkinga. Die eerste markt telde 32 kraampjes en werd gehouden op het plein voor het dorpshuis. Na verloop van tijd groeide de markt uit tot de vlomarkt die zich inmiddels uitstrekt over de Oosterhuisweg en de Mr. Bergsmastraat.

Parkeren

Het parkeerterrein bij de molen (volg de P-borden bij het binnenrijden van Makkinga) is vanaf  's ochtends vroeg tot het einde van de middag toegankelijk. Parkeren kan voor € 1,- en de toegang tot de markt is gratis. Vanaf het parkeerterrein is het 200 meter lopen naar het begin van de markt aan de Oosterhuisweg. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het dorpshuis (Oosterhuisweg 3) of bij de patatkraam op de markt. Toiletbezoek kan in het dorpshuis of in de toiletwagen van Dorpsbelang ter hoogte van Oosterhuisweg 21.