Groninger Museum

In de buurprovincie Groningen kun je naar het Groninger Museum. Op ruim 30 autominuten ligt het museum van Appelscha (ongeveer 45 km). Voor de actuele tentoonstellingen kijk op www.groningermuseum.nl. Het museum bevindt zich tegenover het schitterende oude station en is hierdoor ook goed bereikbaar met openbaar vervoer. 

Het gebouw

Het Groninger Museum werd in 1874 opgericht. Sinds 1894 heeft het Groninger Museum een eigen gebouw. Tot 1994 was dit het neo-gotische pand aan de Praediniussingel. Na een grote schenking in 1987 kreeg de organisatie de mogelijkheid om een nieuw gebouw te laten maken. Het huidige Groninger Museum gebouw werd in 1994 door koningin Beatrix geopend. Tot op de dag van vandaag is het ontwerp aanleiding voor discussie over moderne museumarchitectuur.

De leukste musea in de buurt

Niet alleen in deze regio zijn leuke bijzondere musea. In de steden in de buurt bevinden zich de grotere musea in Assen, Groningen en o.a. Leeuwarden. 

Slecht weer en liever een binnenactiviteit?

Het kan ons weer nog wel eens voorkomen dat het regent. Heb je wel eens gewandeld in weer en wind? Dat kan best leuk zijn! Maar als je geen zin hebt om nat te worden van de regen, dan hebben we hier een paar binnenactiviteiten voor je op een rij gezet. Zit er iets leuks voor je bij?