Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden

Het leukste kijk- en doemuseum in Noord Nederland!

Speelgoedmuseum Kinderwereld is een museum boordevol antiek speelgoed. Veel speelgoed om naar te kijken, maar ook heel veel waar je zelf mee mag spelen.

Er worden jaarlijks tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen georganiseerd, hoe leuk is dat!

Voor de ouderen is een bezoek aan Kinderwereld een speelse herbeleving van hun jeugd. Kinderen daarentegen maken kennis met speelgoed waarmee hun (groot)ouders hebben gespeeld. Waar leert opa of oma hun kleinkind tollen, hoepelen en steltlopen? In Speelgoedmuseum Kinderwereld natuurlijk!

Naast de unieke collectie speelgoed, kan zowel binnen als buiten volop worden gespeeld:

  • binnen met oude behendigheidsspellen, in het oude kruidenierswinkeltje, op de speelzolder en in de knutselkamer.
  • buiten, op het grote ouderwetse speelplein, kan jong en oud letterlijk uit de voeten met nostalgisch speelgoed (o.a. hoepels, stelten, tollen, vélocipèdes, vliegende hollanders) en draait de antieke draaimolen regelmatig een rondje.

Uitgekeken en uitgespeeld? In het museumcafé de Kaleidoscoop of op het terras kan men een heerlijk kopje koffie/thee drinken of een ijsje eten en in de museumwinkel zijn originele cadeautjes te koop.

Kortom, een bezoek aan Speelgoedmuseum Kinderwereld is het leukste dagje uit voor de hele familie!

Dagje uit met kinderen

We kunnen het ons voorstellen dat je soms geen inspiratie hebt om iets leuks van te bedenken wat te doen met je kinderen of kleinkinderen. Wij helpen je een handje geven je hierbij enkele suggesties wat leuk is om te doen en waar je geschikt kunt eten met kinderen 

Met het gezin genieten van de herfst

Lijkt het je een leuke dag? Of wil je toch liever zelf kiezen. Dat kan, we hebben ter inspiratie nog een paar suggesties voor jouw gezin verzameld!