Vakantiehuisje in de natuur

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje Appelscha? Zoek niet langer verder en bekijk de overnachtingsmogelijkheden in Appelscha en omgeving.

Kom fietsen in het Buitensport Walhalla

Elektrische fiets, mountainbike, oma-fiets, tandem of bakfiets, bij Appelscha vind je een enorm netwerk aan fietspaden. Het landschap is super gevarieerd, er zijn heuvelachtige fietspaden door het Drents Friese Wold, maar ook mooie vlakke open paden langs de rivier de Tjonger of prachtige natuurpaden door het Fochteloërveen.

Actieve outdoor vakantie activiteiten

Op zoek naar een actief uitje in Appelscha? Neem alvast een kijkje in het brede aanbod, er zit gegarandeerd iets voor je tussen! Naast verschillende buitensportactiviteiten, zijn er ook talloze binnenactiviteiten te doen.

Met zwemvijvers of zwembaden op loopafstand is ook voor de tieners genoeg vertier te beleven in Zuidoost Friesland!

camping appelscha lekker actief bezig zijn.

UNESCO Wereld erfgoed

Bezoek de Koloniën van Weldadigheid, de Waddenzee, het Woudagemaal en het Eise Eisinga Planetarium

Sinds 2021 staan de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit Appelscha zijn beide plaatsen per fiets te bereiken. Ook in de dorpen Zorgvlied, Boschoord en Willemsoord vind je de sporen van de plannen van Johannes van den Bosch.

In Noord-Nederland vind je nog meer werelderfgoed. Bijvoorbeeld het Woudagemaal in Lemmer of de Waddenzee. Ook het Planetarium in Franeker wat Eise Eisinga eigenhandig bouwde, is genomineerd voor de Werelderfgoedlijst.

kolonien van weldadigheid veenhuizen

Leuke musea bezoeken

In de regio vind je verrassende locaties en collecties. Bijvoorbeeld in Oldeberkoop met z’n beeldenroute in de Parkbossen van Roodbaard, het textielcentrum HAWAR en natuurlijk de jaarlijkse Open Stal kunstmanifestatie. Bezoek het Glasatelier in Appelscha, de Art Gallery in Oosterwolde met fijnschilderwerk en keramiek of het atelier in Kunstcafé Appelscha.

Stichting Nobilis - centrum voor prentkunst

Drents-Friese Wold

Beleef de schoonheid van het Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is met 6100 hectare één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Dit is een gebied met een gevarieerd landschap. Dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heide, indrukwekkende zandverstuivingen en de moerassige gebieden. Het padennetwerk in het Drents-Friese Wold kent vele varianten: wandelpaden, fietsroutes, mountainbiketracks en ruiterpaden. Elke buitensporter vindt er wel iets van zijn gading. Het Drents-Friese Wold: een natuurgebied vol mogelijkheden. Ontdek het zelf!

Buitencentrum Drents-Friese Wold