Wandelen in Appelscha

In Appelscha is het heerlijk wandelen door het Nationaal Park Drents Friese Wold. De routes brengen je door het afwisselende bos, door heide en over zandverstuivingen. Veel wandelroutes starten vanaf het Buitencentrum Drents Friese Wold in Appelscha. Hier vind je informatie over het gebied en de gemarkeerde routes. Vanaf dit punt starten verschillende wandelroutes waarvan de lengtes variëren tussen de 2-16 kilometer. De routes worden aangegeven door palen met gekleurde bordjes.

Wandelen met de hele familie

Voor jong en oud is wandelen in Appelscha leuk! Het familiepad Drents-Friese Wold van 2 kilometer is een leuke wandeltocht voor alle leeftijden en geschikt voor rolstoelen, doven en slechtzienden. Ideaal dus voor een korte wandeling

Voor de allerjongsten zijn verschillende natuurbeleefroutes uitgestippeld; waaronder het Belevingspad,  Dierenvriendjespad en Kabouterpad.

Wandelroute Appelscha

Ook in het dorp Appelscha zelf kun je prima wandelen. Vanaf het centrale punt De Boerestreek vertrekken de wandelroutes Bosberg, (5 km) Westeres (5 km) en Bosbergpad (2 km). Deze routes leiden je door het bos dat direct aan Appelscha grenst. De paden zijn goed begaanbaar en worden regelmatig onderhouden.

GPS routes wandelen Appelscha

Staatsbosbeheer biedt, naast de gemarkeerde routes, nu ook wandelroutes aan via GPS. De GPS bestanden van de routes kun je via de website downloaden en vervolgens op een ander apparaat zetten. Tijdens de route volg je de simpel de GPS route. Ideaal, want zo weet je onderweg altijd of je nog op de juiste route zit.

Kaarten van de wandelroutes zijn onder andere te verkrijgen bij Toeristisch Informatie Punt (TIP) Appelscha. Of bekijk hier diverse wandelroutes rondom Appelscha.