Wandelen Drenthe

Wil je lekker wandelen Drenthe? Dan ben je in Appelscha op de geschikte plek. In de omgeving van Appelscha vind je namelijk het natuurgebied het Drents Friese Wold. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en daarbij ook erg divers qua natuur. Daarnaast kun je ook prima wandelen in Appelscha. Lees hier meer.

Wandelroutes Drents Friese Wold

In het Drents Friese Wold vind je verschillende wandelroutes. De meeste beginnen bij het buitencentrum in Appelscha. Er zijn routes van 2 tot en met 16 kilometer. Dus als je een lange wandeling wilt maken of een korte het kan allemaal. Geniet in het Drents Friese Wold van de rust en de diversiteit in natuur. Van bos tot hei en van stuifzand tot beekdalgraslanden.

Wandelen Drenthe voor jong en oud

Ga er op uit met het hele gezin. Wandel het familiepad van 2 kilometer. Deze route is geschikt voor alle leeftijden en is ook rolstoeltoegankelijk. Daarnaast is het pad ook geschikt voor doven en slechtzienden. Dus voor iedereen leuk om deze korte route te wandelen. Voor de kinderen zijn er verschillende beleefroutes in de natuur. Ga naar het belevingspad en ontdek de 10 leuke doedingen. Of ga op ontdekkingstocht op het Dierenvriendjespad. Tijdens deze tocht ga je met een spel een aantal leuke opdrachten doen. Of ga opzoek naar de kabouters in het Drents Friese Wold. Met een gevulde knapzak, puntmuts op en rood geschminkte wangen ga je samen met je ouders op zoek naar de kabouters. Deze route is ongeveer 1,5 km.

Wandelen in Appelscha

In Appelscha kun je natuurlijk ook prima wandelen. Er zijn verschillende routes die starten bij De Boerestreek, het centrale punt van Appelscha. Zo heb je wandelroutes Bosberg van 5 km, Bosbergpad van 2 km en Westeres van 5 km. Deze drie routes gaan dwars door het bos wat grenst aan Appelscha. De paden in deze routes worden goed onderhouden dus daardoor goed begaanbaar. Toch nog op zoek naar een andere wandelroute rondom Appelscha? Kijk dan hier voor meer informatie