Heerlijk ontspannen in verkoelend water

Bij Appelscha kun je op verschillende plekken heerlijk genieten van de verkoeling in en om het water. Een frisse duik in het zwembad. Heerlijk in zwemplas verkoeling zoeken in de zomermaanden. Of sportief de spieren trainen door te gaan zwemmen.

Zwemmen bij Appelscha

Bosbad Appelscha

Als het zomers warm is, kun je heerlijk zwemmen bij Appelscha, bijvoorbeeld in het prachtige Bosbad Appelscha, een mooi verwarmd openluchtzwembad met glijbanen, een groot speeltoestel in het bad en een apart gedeelte voor peuters. Ga samen van de familieglijbaan en zoek een plekje op de prachtige met 2 trampolines, wipkippen en een springtoestel. En krijg je zin in wat lekkers? Daar hebben ze in de kiosk wel een oplossing voor!

Canadameer

Dit meer is ooit ontstaan door zandafgraving voor een nieuwe weg. Het ligt prachtig ingesloten in het bos bij het Drents Friese Wold, je vindt er strandjes en het meer is door bomen omzoomd. Het meer is vrij diep: 4 meter en er is geen drijflijn. Aan de rand kun je wel heerlijk spelen in het witte zand. Er is een parkeerterrein en vlak in de buurt een kiosk met cafetaria. In het meer zijn geen honden toegestaan, maar op een paar honderd meter afstand vind je daarvoor een prima oplossing: De Spartelvijver.

De Spartelvijver

De Spartelvijver bij Canada is speciaal aangelegd voor honden en paarden. Hier kun je je viervoeter zich lekker uit laten leven. Loop met je paard door het water of laat je hond een dikke stok ophalen, vindt ie geweldig!