B&B De Witte Wallaby in Makkinga
B&B De Witte Wallaby in Makkinga

Bed & Breakfast op de grens van Friesland en Drenthe

B&B De Witte Wallaby ligt verscholen in het groen van onze weelderige bostuin en heeft uitzicht op ons eigen bos. Hier komt de natuur bij je binnen, zowel letterlijk als figuurlijk. Een verblijf in het comfortabele gastenverblijf brengt je even tot stilstand. Ervaar de rust, de stilte en de duisternis.

Gastenverblijf

Het privé gelegen gastenverblijf heeft een gezellige living, een ruime slaapkamer met tweepersoonsbed met Tempur matrassen, een badkamer met douche, wastafel en toilet. De keuken heeft een koelkast, een tweepitsgastoestel en is volledig ingericht om een eigen maaltijd te bereiden. De relaxruimte met eenpersoonsbed heeft een eigen toilet, douche en sauna (sauna ter plaatse te boeken). Het minimale verblijf is 2 nachten.
Vanuit het gastenverblijf loop je zo het bos in. Heerlijk voor een korte ochtend- of avondwandeling. Ruim 10 jaar geleden heeft een kolonie wallaby’s dit gebied, en ook onze tuin, als leefgebied gekozen. Deze kleine kangoeroes kom je tegen in het bos of scharrelen voor de deur. Een ongelooflijke ervaring om deze nieuwsgierige dieren zo van dichtbij mee te mogen maken.

Natuur en omgeving

Op fietsafstand van ons huisje vind je een aantal indrukwekkende natuurgebieden zoals het Drents-Friese Wold en het Fochtelooerveen. Voor gasten die houden van natuur, wandelen en fietsen is dit gebied ideaal. Nationaal Park Drents-Friese Wold is, na de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Uitstekend geschikt voor korte en lange wandelingen en fietstochten via fietsknooppunten. In het Fochtelooerveen broedt de kraanvogel en de uitkijktoren biedt een fantastisch uitzicht. Ideaal voor vogelspotters. Vanuit Makkinga zijn ook winkelsteden zoals Groningen en Leeuwarden goed te bereiken. Voor interessante musea hoef je niet ver te rijden. Oosterwolde, voor de dagelijkse boodschappen, ligt op 5 autominuten.

Algemeen

  • Comfortabel gastenverblijf midden in de natuur
  • Privé gelegen
  • Minimaal verblijf is 2 nachten

Naam

B&B De Witte Wallaby in Makkinga

Locatie

Laagduurswoude 16
8423 VN Makkinga

Contact

Bezoek