Populaire B&B bestemmingen

Tijdelijk logeren bij de leukste Bed & Breakfasts

Bed & Breakfast

Uit en toch een thuisgevoel, hoe fijn is dat! Tijdelijk verblijven op een locatie die je zelf kiest! Kom langs en verblijf in een van de leukste Bed & Breakfasts van Zuidoost-Friesland. Er zit altijd een B&B bij die bij jou past. Of je een zakelijke of knusse, een luxe of juist basic Bed & Breakfast zoekt.

B&B De Spelthoeve in Elsloo

B&B De Spelthoeve in Elsloo

De Spelthoeve De Spelthoeve is landelijk gelegen buiten het dorp Elsloo. Wij beschikken over een aantal mooie ruime kamers...

Kom fietsen in het Buitensport Walhalla

Verblijf in de leukste B&B’s en stap op de fiets. Er is een enorm netwerk aan fietspaden door een prachtig gevarieerd landschap. 

Leuke musea bezoeken

In de regio vind je verrassende locaties en collecties. Bijvoorbeeld in Oldeberkoop met z’n beeldenroute in de Parkbossen van Roodbaard, het textielcentrum HAWAR en natuurlijk de jaarlijkse Open Stal kunstmanifestatie. Bezoek het Glasatelier in Appelscha, de Art Gallery in Oosterwolde met fijnschilderwerk en keramiek of het atelier in Kunstcafé Appelscha.

Stichting Nobilis - centrum voor prentkunst

UNESCO Werelderfgoed

Bezoek de Koloniën van Weldadigheid, de Waddenzee, het Woudagemaal en het Eise Eisinga Planetarium.

De Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit Appelscha zijn beide plaatsen per fiets te bereiken. Ook in de dorpen Zorgvlied, Boschoord en Willemsoord vind je de sporen van de plannen van Johannes van den Bosch.

In Noord-Nederland is nog meer werelderfgoed te vinden. Bijvoorbeeld het Woudagemaal in Lemmer of de Waddenzee. Ook het Planetarium in Franeker wat Eise Eisinga eigenhandig bouwde, staat op de Werelderfgoedlijst.

kolonien van weldadigheid veenhuizen

Hein Mader Kunstroute

Twee verschillende routes voeren je langs de beelden van Hein Mader, zowel binnen- als buitenbeelden. De routes zijn een mix van cultuur, historie, natuur en beleving. De locaties van de buitenbeelden markeren culturele en historische verhalen over de omgeving en de mienskip. De binnenbeelden staan bij onder andere horecagelegenheden, hotels/bed & breakfast/campings, de bibliotheek en zorginstellingen. Meer informatie over Hein Mader en zijn beelden vind je hier.

De routes starten op de Boerestreek bij TIP Appelscha. Hier is ook het Hein Mader Kunstrouteboek verkrijgbaar. Je vindt de routes hier.

 

hein mader route

Dwalen door bos, heide en zand

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is met 6100 hectare één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Dit is een gebied met een gevarieerd landschap. Dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heide, indrukwekkende zandverstuivingen en de moerassige gebieden. Het padennetwerk in het Drents-Friese Wold kent vele varianten: wandelpaden, fietsroutes, mountainbiketracks en ruiterpaden. Ben je buiten graag actief, dan vind je hier iets van je gading. Het Drents-Friese Wold: een natuurgebied vol mogelijkheden. Ontdek het zelf!

Buitencentrum Drents-Friese Wold