Actief zijn op jouw manier

Van actieve buitensporten tot ontspannen in de natuur

Beleef een actieve vakantie die bij jou past

Actief genieten op vakantie. Voor de een is het sportief zweten, voor de ander is het ontspannen tijdens een wandeling in de natuur. Het kan allemaal in het Buitensport Walhalla bij Appelscha. Hier beklim je een uitkijktoren of haal je het uiterste in het Klimpark. Sla een balletje op de golfbaan of geniet van de omgeving tijdens een mooie ruiterrit. De echte kilometervreters fietsen zich in het zweet op de diverse mtb- of gravelbike-routes. Kortom: ieder geniet op zijn of haar eigen manier actief op vakantie. Benieuwd welke buitensporten er zijn? Ga naar het Buitensport Walhalla >>

Actief met de kinderen

Wat vindt jullie gezin leuk om te doen? Stoere wandelingen maken in het bos of met je blote voeten door de modder? Of genieten van actief klimmen? Voor het hele gezin zijn er diverse, verrassende activiteiten te doen. Zoals Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe of de midgetgolfbaan in Appelscha. Trek lekker de natuur in en beklim een uitkijktoren. Vanaf de Bosbergtoren kijk je over de hele regio uit, tot aan Coevorden en Leeuwarden toe!

Pret voor het hele gezin

Op zoek naar een actieve vakantie voor het hele gezin? Dan is er bij Appelscha voor jong en oud genoeg te beleven! Hier heb je de ruimte om op jouw manier heerlijk te ontspannen. Er zijn namelijk prachtige routes en mooie faciliteiten voor jong en oud. Met onderweg genoeg gelegenheden om even gezellig wat te drinken of te eten. Niet voor niets is dit hét Buitensport Walhalla van Nederland.

Zweten op de MTB

Het grootste natuurgebied in de regio is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB-routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Tussen de routes zijn verbindingsroutes aangelegd naar andere routes. Zo kun je vanuit Appelscha ook de routes door het Holtingerveld en het Dwingelderveld nemen. Genoeg keuze dus.

Genieten op hoogte

Bij Appelscha heb je mogelijkheden om te klimmen voor jong en oud. Bijvoorbeeld een Klimpark en een Klimbos, maar ook op de verschillende uitkijktorens, zoals de Bosbergtoren, uitkijktoren de Zeven of de Uitkijktoren midden in de Kale Duinen Aekingerzand. Of wat denk je van het Klimkasteel of de Apenkooi in het pretpark Duinen Zathe? Kinderplezier gegarandeerd in dit kinderparadijs!

 

Verken de regio met de boswachter

Alle buitensport activiteiten op een rijtje

Ontspan op jouw manier tijdens de vakantie. In het Buitensport Walhalla bij Appelscha kan dat. Kies jouw favoriete buitensport en geniet van het buiten zijn op jouw vrije dagen. Ontdek de leukste en afwisselende routes in de natuurrijke omgeving. Onderweg is er tijd voor een welverdiende traktatie bij een van de vele, gezellige horecagelegenheden waar het prettig eten en drinken is.

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha