Het Andere Friesland

Verken Friesland vanuit de regio bij Appelscha

Zuidoost-Friesland

Het Andere Friesland

Deze regio ligt in het prachtige ‘Het Andere Friesland’ (Zuidoost Friesland), vlákbij de grens van Drenthe en Groningen. Hier laat Friesland zich van een onverwachte kant zien. Geen landschap van klei, grote meren of vlakke weilanden, maar een zeer bosrijke omgeving met hoge zandgronden en maar liefst twee Nationale Parken!

Hier kun je op geheel eigen wijze genieten, je even heerlijk ontspannen en onthaasten: door te wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken – met de mooiste MTB-routes van Noord-Nederland. Kinderen kunnen er heerlijk de hele dag buitenspelen. Deze regio is dan ook niet in één dag te ervaren en nodigt uit tot een langer verblijf. Samen, met partner of juist fijn met het hele gezin.

Kale duinen appelacha drone foto Damian Wierenga- aekingerzand

Verken de Turfroute in Zuidoost Friesland op de fiets

Mooie landschappen, dieren en landerijen wisselen elkaar af in alle rust

Meer toeristische informatie

Haal je informatie bij de Tourist Info.

Neem bijvoorbeeld zo’n mooi magazine mee naar huis!

Geïnteresseerd in wandel- en fietsroutes of kaarten? Activiteiten in en bij Appelscha, waar winkels zich bevinden, waar fietsen te huur zijn of waar er heerlijk gegeten of geborreld kan worden? Of wil je graag kennis maken met streekproducten of een souvenir meenemen naar huis? De vrijwilligers van de Tourist Info Appelscha helpen graag en wijzen iedereen de weg.

Het Toeristisch Informatie Punt is gevestigd aan de Boerestreek 23 in Appelscha en is te bereiken via (0516) 43 17 60 info@tip-appelscha.nl.

TIP kantoor Boerestreek Appelscha