(Streek)Producten shoppen

Bezoek de boerderijwinkels of de vele markten in de regio

Sneupen, Shoppen en Streekproducten

Wie aan Noord-Nederland denkt, denkt vaak aan natuur en rust. Maar wist je dat je in onze regio ook heel goed kunt shoppen en sneupen? Appelscha en de dorpen bij Appelscha staan goed bekend om haar markten, zowel in de zomermaanden als het hele jaar rond. Zo zijn er diverse weekmarkten en braderieën in Appelscha om de omliggende dorpen. Zo is de grote vlomarkt van Makkinga wijd en zijd bekend; niet voor niets wordt deze ook wel het ‘Waterlooplein van het Noorden’ genoemd. Bekijk de agenda om te zien wanneer er een markt is.

Ook het winkelaanbod bij Appelscha is groot. Van supermarkten en bakkers tot kledingwinkels en boekenzaken; je slaagt bij Appelscha altijd! Zoek je een nòg groter winkelaanbod? Bezoek dan eens een provinciehoofdstad of de wat kleinere stadskernen als Heerenveen of Emmen.

Kom naar de markten in de regio

Streekproducten bij boerderijwinkels

Zoek je unieke producten uit de streek rond Appelscha? Dan zijn de boerderijwinkels een aanrader! Haal bijvoorbeeld een lekkere sambal-boerenkaas uit Oldeberkoop, biologisch vlees uit Elsloo of vrije uitloopeieren uit Oosterwolde. Zo weet je zeker dat je een eerlijk product in huis haalt.

Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop

Winkelen bij Appelscha

In Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk is het goed boodschappen doen.

Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend winkelen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Het aanbod aan supermarkten, drogisterijen, bakkerijen en detailhandel is groot.

Sneup je liever naar een mooi boek, woonaccessoire of een nieuw kledingstuk? Ook dan kun je goed terecht in de winkels in Appelscha (aan de Vaart Zuidzijde 47-60), Oosterwolde en Haulerwijk.

winkele in ooststellingwerf appelscha oosterwolde en Haulerwijk

Winkelcentra in de buurt. Assen, Drachten, Heerenveen, Groningen, Leeuwarden of Zwolle?

Door de centrale ligging van Appelscha ben je in mum van tijd in de grotere winkelcentra van Noord-Nederland. Zo sta je na een klein half uurtje rijden in het winkelhart van Heerenveen, het oudste veenkanaaldorp van Nederland. Op ca twintig minuten liggen Assen en Drachten of bezoek de oude vestingstad Steenwijk met de leuke winkeltjes in het historische centrum.

Is het regenachtig weer? Stap in de auto en na een klein uurtje ben je in Emmen, waar je het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland vindt.

heerenveen winkelcentrum

Dagje shoppen in ‘stád’

Voor een perfecte shopdag ga je naar één van drie provinciesteden Leeuwarden, Groningen en Assen. De steden bieden een uitgebreid arsenaal aan winkels en boetiekjes. Zo is het sfeervol winkelen in Leeuwarden, waar de Kleine Kerkstraat al meerdere malen bekroond is tot leukste winkelstraat van Nederland.

In de compacte, gezellige binnenstad van Groningen zijn er naast de bekende winkelmerken ook unieke shops te vinden. Hier haal je vintage, streekproducten of ingrediënten voor een heerlijke Noord-Afrikaanse maaltijd. Voor ieder wat wils!

Groningen winkelen