(Streek)Producten shoppen

Geniet van (h)eerlijke producten 

Sneupen, Shoppen en Streekproducten

Wie aan Noord-Nederland denkt, denkt vaak aan natuur en rust. Maar wist je dat je in onze regio ook heel goed kunt shoppen en sneupen? De regio staat goed bekend om haar markten, zowel in de zomermaanden als het hele jaar rond. Zo zijn er diverse weekmarkten en braderieën in Appelscha om de omliggende dorpen. Zo is de grote vlomarkt van Makkinga wijd en zijd bekend; niet voor niets wordt deze ook wel het ‘Waterlooplein van het Noorden’ genoemd. Bekijk de agenda om te zien wanneer er een markt is.

Ook het winkelaanbod is groot. Van supermarkten en bakkers tot kledingwinkels en boekenzaken; je slaagt hier altijd! Zoek je een nòg groter winkelaanbod? Bezoek dan eens een provinciehoofdstad of de wat kleinere stadskernen als Heerenveen of Emmen.

Routes langs streekproducten

Jacobahoeve in Fochteloo

Jacobahoeve in Fochteloo

Boerderijwinkel met melk en ijs van eigen boerderij en vele andere streekproducten. Van kaas tot aardappelen van zuivel tot...

Slenteren over de markt

Haal unieke producten

Zoek je unieke producten uit de streek? Dan zijn de boerderijwinkels een aanrader! Haal bijvoorbeeld een lekkere sambal-boerenkaas uit Oldeberkoop, biologisch vlees uit Elsloo of vrije uitloopeieren uit Oosterwolde. Zo weet je zeker dat je een (h)eerlijk product in huis haalt.

Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop

Gezellig winkelen 

In Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk is het goed boodschappen doen.

Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend winkelen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Het aanbod aan supermarkten, drogisterijen, bakkerijen en detailhandel is groot.

Sneup je liever naar een mooi boek, woonaccessoire of een nieuw kledingstuk? Ook dan kun je goed terecht in de winkels in Appelscha (aan de Vaart Zuidzijde 47-60), Oosterwolde en Haulerwijk.

winkele in ooststellingwerf appelscha oosterwolde en Haulerwijk

Winkelcentra in de buurt

Door de centrale ligging van Appelscha ben je in mum van tijd in de grotere winkelcentra van Noord-Nederland. Zo sta je na een klein half uurtje rijden in het winkelhart van Heerenveen, het oudste veenkanaaldorp van Nederland. Op ca twintig minuten liggen Assen en Drachten of bezoek de oude vestingstad Steenwijk met de leuke winkeltjes in het historische centrum.

Is het regenachtig weer? Stap in de auto en na een klein uurtje ben je in Emmen, waar je het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland vindt.

heerenveen winkelcentrum

Perfecte shopdag

Voor een perfecte shopdag ga je naar één van drie provinciesteden Leeuwarden, Groningen en Assen. De steden bieden een uitgebreid arsenaal aan winkels en boetiekjes. Zo is het sfeervol winkelen in Leeuwarden, waar de Kleine Kerkstraat al meerdere malen bekroond is tot leukste winkelstraat van Nederland.

In de compacte, gezellige binnenstad van Groningen zijn er naast de bekende winkelmerken ook unieke shops te vinden. Hier haal je vintage, streekproducten of ingrediënten voor een heerlijke Noord-Afrikaanse maaltijd. Voor ieder wat wils!

Groningen winkelen