Geniet van je eigen plekje in de natuur

Op zoek naar een vakantiehuisje Appelscha? Bekijk onze overnachtingsmogelijkheden!

Vakantiehuis bij Appelscha

Boek een vakantiehuis bij Appelscha en je wilt nooit meer naar je eigen huis toe. Geniet van je eigen huisje tijdens je verblijf in deze prachtige regio. Alles voor jezelf, hoe fijn is dat! We hebben de onderstaande vakantiehuisjes voor jullie uitgelicht. Naast vakantiehuisjes vind je in de regio van het Drents-Friese Wold ook hotelscampingsbed & breakfast en groepsaccommodaties.

Vakantiehuis Eruit

Vakantiehuis Eruit

Vakantiehuis Eruit is een 8-persoons villa aan de rand van het Drents-Friese Wold.

Vakantiehuis Eruit Appelscha

Vakantiehuis Eruit Appelscha

Van harte welkom in het gezellige vakantiehuisje in Appelscha. Prachtig gelegen aan de rand van het mooie Drents Friese...

Vakantiehuisje Appelscha

Vakantiehuisje Appelscha

Het vakantiehuisje is een vierpersoonsbungalow aan de rand van Nationaal Park het Drents - Friese Wold. Deze luxe...

Kom fietsen in het Buitensport Walhalla

Elektrische fiets, mountainbike, oma-fiets, tandem of bakfiets: het is bij Appelscha allemaal te huur. Ontdek de regio op de fiets!

Ontspanning door inspanning

Op zoek naar een actief uitje in het Buitensport Walhalla bij Appelscha? Neem alvast een kijkje in het brede aanbod, er zit gegarandeerd iets voor je tussen! Naast verschillende buitenactiviteiten, zijn er ook talloze binnenactiviteiten te doen.

Met zwemvijvers of zwembaden op loopafstand is ook voor de tieners genoeg vertier te beleven in Zuidoost-Friesland!

camping appelscha lekker actief bezig zijn.

UNESCO Werelderfgoed

Verblijf je in een vakantiehuisje bij Appelscha, dan ligt UNESO Werelderfgoed om de hoek. Bezoek de Koloniën van Weldadigheid, de Waddenzee, het Woudagemaal en het Eise Eisinga Planetarium in Franeker.

De Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit Appelscha zijn beide plaatsen per fiets te bereiken. Ook in de dorpen Zorgvlied, Boschoord en Willemsoord vind je de sporen van de plannen van Johannes van den Bosch.

In Noord-Nederland vind je nog veel meer Werelderfgoed. Bijvoorbeeld het Woudagemaal in Lemmer of waai lekker uit bij de Waddenzee. Ook het Planetarium in Franeker wat Eise Eisinga eigenhandig bouwde, behoort tot de  Werelderfgoedlijst. Een uniek museum dat een bezoek waard is!

kolonien van weldadigheid veenhuizen

Cultuur snuiven

In de regio vind je verrassende locaties en collecties. Bijvoorbeeld in Oldeberkoop met z’n beeldenroute in de Parkbossen van Roodbaard, het textielcentrum HAWAR en natuurlijk de jaarlijkse Open Stal kunstmanifestatie. Bezoek het Glasatelier in Appelscha, de Art Gallery in Oosterwolde met fijnschilderwerk en keramiek of het atelier in Kunstcafé Appelscha. Of ga naar Stichting Nobilis in Fochteloo, met haar unieke collectie prentkunst.

Stichting Nobilis - centrum voor prentkunst

De schoonheid van het Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is met 6100 hectare één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Dit is een gebied met een gevarieerd landschap. Dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heide, indrukwekkende zandverstuivingen en de moerassige gebieden. Het padennetwerk in het Drents-Friese Wold kent vele varianten: wandelpaden, fietsroutes, mountainbiketracks en ruiterpaden. Elke buitensporter vindt er wel iets van zijn gading. Het Drents-Friese Wold: een natuurgebied vol mogelijkheden. Ontdek het zelf!

Buitencentrum Drents-Friese Wold