Op de fiets de natuur in...

Bij Appelscha vind je heide, zandduinen, bossen, hoogveen, landerijen, rivieren en meertjes. 

Fietsen bij Appelscha…

…is een mooie belevenis

Elektrische fiets, mountainbike, oma-fiets, tandem of bakfiets, bij Appelscha vind je een enorm netwerk aan fietspaden. Het landschap is super gevarieerd, er zijn heuvelachtige fietspaden door het Drents-Friese Wold, maar ook mooie vlakke open paden langs de rivier de Tjonger of prachtige natuurpaden door het Fochteloërveen. Er zijn prima verbindingen naar interessante oorden in de regio, bijvoorbeeld naar Gevangenisdorp Veenhuizen, de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, het Veenmuseum Damshûs in Nijbeets of het Shakespeare-dorp Diever. Vanuit het Drents-Friese Wold rijd je zo door naar het volgende Nationaal Park het Dwingelderveld.

Fietsroutes in de regio Appelscha

In de loop der jaren zijn honderden kilometers fietspad aangelegd in de natuur rond Appelscha. Paden door het 6000 hectare grote Drents-Friese Wold, door het Fochteloërveen of langs de rivier de Tjonger. Een enorm knooppuntennetwerk maakt het mogelijk om veel gemarkeerde fietsroutes te maken. Themaroutes, zoals de oorlogsmonumentenroute, een wereldreis langs bijzondere buurtschappen of een verkenningstocht. Bij alle routes is de inwendige mens niet vergeten, regelmatig rijd je langs een terras of restaurant. En natuurlijk is er veel te zien, bijvoorbeeld vanaf de 33m hoge Bosbergtoren!

Op de fiets de natuur verkennen

In Nederland heb je altijd tegenwind op de fiets… Als je eenmaal door de bossen van het Drents-Friese Wold fietst ben je de wind vergeten en merk je er niets meer van.

Fietsverhuur

Heb je geen gelegenheid om je eigen fiets mee te nemen, of wil je wel eens wat anders proberen, bijvoorbeeld een E-bike, de nieuwste mountainbike, een gravelbike, een bakfiets of een kickbike? Veel accommodaties verhuren fietsen of regelen dat fietsen voor je gereserveerd worden bij één van de fietsverhuurbedrijven in de regio. Daar word je ook vakkundig geholpen als het gaat om de afstelling van je fiets of het plakken van je band of het huren van een helm.

fietsen in fietsenstalling

Koloniën van Weldadigheid

Unesco Werelderfgoed de Koloniën van Weldadigheid liggen verspreid over een aantal locaties: Veenhuizen, Frederiksoord en Willemsoord. Appelscha ligt heel centraal tussen Veenhuizen en Frederiksoord en beide plaatsen zijn uitstekend met de fiets te bereiken. We maakten fietsroutes, die je tegelijk langs een aantal interessante locaties voeren. Hier zie je nog duidelijke tekenen van de Maatschappij van Weldadigheid, zoals Boschoord en Zorgvlied.

Op de fiets langs de kolonien van weldadigheid in veenhuizen en frederiksoord

Alle buitenactiviteiten op een rijtje

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha