Van wandelen word je blij en gezond

Dankzij prachtige routes en knooppunten uren dwalen zonder te verdwalen.

Wandelen bij Appelscha…

…is wandelen in mooie natuur.

Wandelen bij Appelscha betekent omringd zijn door bossen en natuur. Het Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen, Het Blauwe Bos, De Schaopedobbe, Diakonieveen of Delleboersterheide: fantastische en vooral gevarieerde natuurgebieden. Je vindt er bossen, zandverstuivingen, heidevelden, vennetjes, maar ook het laatste hoogveen van Nederland.

Bij Oldeberkoop vind je de door Roodbaard aangelegde Parkbossen met daarin prachtige beeldenroutes. En in het stroomgebied van de Tjonger kun je uren wandelen langs ruige natuurgebieden en door pittoreske dorpjes.

Heel veel gemarkeerde wandelroutes

Wandelen bij Appelscha betekent ook dat de keuze uit honderden kilometers wandelpad hebt. Je kunt er struinen, ommetjes maken of hele dagtochten door het bos, de landerijen, de heide en de veengebieden. Dankzij een uitgebreid knooppuntennetwerk kun je uren dwalen zonder te verdwalen. We hebben een aantal mooie routes voor je gemaakt. Langs deze knooppuntenroutes tref je verschillende gelegenheden om even af te stappen: gezellige terrassen, rustpunten, monumenten, uitkijktorens, of zomaar een bankje om even in stilte van de natuur te genieten.

Je kunt natuurlijk ook zelf een route samenstellen, bijvoorbeeld met de wandelrouteplanner op Routeyou. Bij TIP-Appelscha zijn gedetailleerde wandelkaarten verkrijgbaar.

Eindeloos wandelen in het Drents-Friese Wold

Kom tot rust en vind jezelf terug tijdens een heerlijke wandeling op een van de leuke wandelroutes.

Langeafstandwandelingen

Langeafstandswandelingen zijn populair, wie kent niet het Pieterpad? Appelscha heeft ook een eigen lange afstand wandeling: De 100km van Appelscha! Een prachtige route door Zuidoost-Friesland, verrassend gevarieerd met heide, zandverstuivingen, bossen, riviertjes en poelen. Langs de route zijn meerdere accommodaties die je graag verwelkomen. Naast de nodige terrassen en horecagelegenheden, doet de 100km van Appelscha ook nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden aan, zoals de Bosbergtoren bij Appelscha of uitkijktoren de Zeven in het Fochtelooerveen.

Wie verder wil lopen, kan ook kiezen voor het 250 km lange Stellingenpad. Deze LAW is in 2022 op de Boerestreek geopend en doorkruist de Stellingwerven en de kop van Overijssel. Ook het bekende Drenthepad gaat even de grens van Friesland over, natuurlijk om de prachtige natuur bij Appelscha niet te missen.

Beleef de 100 km lange afstandsroute bij Appelscha

Een route van 100 km wandelen in 5 dagen. Het kan bij Appelscha. Sterker nog, Bertha deed het! Lees en zie wat zij onderweg tegenkwam.

Kunst en cultuurroutes

In het kunstminnende Oldeberkoop wordt niet alleen jaarlijks de kijk- en kunstmanifestatie Open Stal georganiseerd, maar is ook een kunstroute gerealiseerd in de 3 parkbossen die Oldeberkoop rijk is. Een zeer verrassende route met “verweesde beelden”. Er zijn twee  routes, maar deze kunnen ook aaneengesloten gelopen worden.

Bij Appelscha vind je de RAAF-route. Wandel bij Appelscha deze historische route door de dorpen Ravenswoud, Appelscha, Appelscha-Boven en Fochteloo. De route voert je langs verschillende informatiepanelen, die je het verhaal van het ontstaan van de regio vertellen. Met een belangrijke rol voor de vervening.

Alle buitenactiviteiten op een rijtje

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha