Bezienswaardigheden

Maak samen de mooiste herinneringen

De natuur in

De natuur bij Appelscha laat zich van alle kanten bekijken, bijvoorbeeld vanuit de vogelkijkhut in het Fochteloërveen of vanaf één van de vele uitkijktorens. Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer leer je alles over de natuur, leuk en informatief! En natuurlijk beklimmen jullie samen de Bosbergtoren. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de hele regio! 

Historie bezienswaardigheden

Ben je geïnteresseerd in de rijke historie van deze regio? Wandel of fiets dan eens de zeer informatieve historische route van Appelscha. Of bekijk de nog werkende korenmolen in Makkinga of de Tjaskermolen bij de Stobbepoel in Elsloo. Bij Oldeberkoop vind je de Bekhofschans, onderdeel van de Friese Waterlinie, ooit bedoeld om Bommen Berend tegen te houden. En ben je toch in de buurt van Oldeberkoop, dan zijn daar de Parkbossen Kunstroute en het prachtige historische centrum zeer de moeite waard!

Noord-Nederland

Appelscha ligt echt “midden in het Noorden”. Je bent zomaar in Assen, Groningen of Leeuwarden. Nog veel dichterbij vind je de Koloniën van Weldadigheid, sinds 2021 vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Veenhuizen en Frederiksoord zijn allebei met de fiets bereikbaar. En ben je geïnteresseerd in Werelderfgoed, dan rijd je zo naar het Woudagemaal, het Planetarium van Eise Eijsinga en de Waddenkust!

Noord-Nederland kent nog vele prachtige plaatsen en bezienswaardigheden waar je echt eens geweest moet zijn. Ben je al eens in de middeleeuwse vesting Bourtange geweest? En welke van de elf Friese steden vind jij het leukst? Wat denk je van Giethoorn en de Weerribben. Vanuit Appelscha ben je er zo. Zelfs de boot naar Ameland is prima te bereiken.

Bij Kunst en cultuur vind je ook alle musea in Noord-Nederland. Grijp je kans, veel plezier!

Uitkijktoren Ravenswoud

Uitkijktoren Ravenswoud

Aan de rand van de bossen van Ravenswoud vind je deze uitkijktoren. Je kijkt uit over de polder van Ravenswoud. De toren is...

Uitkijktoren De Zeven

Uitkijktoren De Zeven

Hoog boven het Fochteloërveen Sta je boven op deze toren, dan heb je gegarandeerd een adembenemend uitzicht over het...

Uitkijktoren Aekingerzand

Uitkijktoren Aekingerzand

De uitkijktoren Op het Aekingerzand vind je deze uitkijktoren. Vanuit de toren heb je prachtig zicht over het...

Bosbergtoren in Appelscha

Bosbergtoren in Appelscha

Prachtig uitzicht in Appelscha In Appelscha vind je de Bosbergtoren. Vanaf deze toren heb je bij helder weer een...

Ook de moeite waard

Bij het Buitencentrum van het Drents-Friese Wold leer je wat er onder de grond of onder een boomschors leeft. Of bekijk de natuur vanuit één van de prachtige uitkijktorens, zoals de adembenemende Bosbergtoren of de Aekingatoren op de Kale Duinen of spot een kraanvogel vanaf de Zeven bij het Fochteloërveen.

Parkbossenroute Oldeberkoop

<Bekijk>