Mooie locaties voor jouw camper

Lekker gemakkelijk met de camper kamperen op de mooiste locaties

Veel keus in camperplaatsen

In de regio Appelscha zijn veel nieuwe camperplaatsen. Zowel op campings maar ook op boerenerven zijn een aantal prachtige camperplaatsen gerealiseerd. Met rust, ruimte, goede voorzieningen en een prima bereikbaarheid. Vanaf de mooie locaties wandel of fiets je zo de bossen van het Buitensport Walhalla in. Ontdek bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold, de Delleboersterheide bij Oldeberkoop of het unieke hoogveengebied Fochteloërveen. 

Camperplaats De Zomerberg

Camperplaats De Zomerberg

Camperplaats De Zomerberg is uniek gelegen aan de rand van het Drents-Friese Wold, net buiten het dorp Appelscha. Een plek...

Actief in het Buitensport Walhalla

In het Buitensport Walhalla is voor iedereen plek om zijn of haar activiteit te doen. Met leuke routes langs verschillende horecazaken voor een hapje of drankje.

Kunst proeven op de fiets

Twee verschillende routes voeren je langs de beelden van Hein Mader, zowel binnen- als buitenbeelden. De routes zijn een mix van cultuur, historie, natuur en beleving. De locaties van de buitenbeelden markeren culturele en historische verhalen over de omgeving en de mienskip. De binnenbeelden staan onder andere bij horecagelegenheden, hotels/bed & breakfast/campings, de bibliotheek en zorginstellingen. Meer informatie over Hein Mader en zijn beelden vind je hier.

De routes starten op de Boerestreek bij TIP Appelscha. Hier is ook het Hein Mader Kunstrouteboek verkrijgbaar. Je vindt de routes hier.

 

hein mader route

UNESCO Werelderfgoed

Een verblijf bij Appelscha betekent dat je Werelderfgoed op korte afstand vindt. Bezoek bijvoorbeeld de Koloniën van Weldadigheid, de Waddenzee, het Woudagemaal en het Eise Eisinga Planetarium die allemaal tot UNESCO Werelderfgoed behoren.

De Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen zijn vanuit Appelscha zelfs per fiets te bereiken. Twee routes leidden je naar beide dorpen toe, terwijl je onderweg in de dorpen Zorgvlied, Boschoord en Willemsoord ook nog de sporen vindt van Johannes van den Bosch, oprichter van de Koloniën.

Maar Noord-Nederland heeft nog meer werelderfgoed! Ga bijvoorbeeld naar het grootste stoomgemaal ter wereld: het Woudagemaal in Lemmer. Of combineer een bezoek aan de Waddenzee met een uitje naar het Planetarium in Franeker. Een planetarium dat Eise Eisinga eigenhandig bouwde en nu ook op de Werelderfgoedlijst staat.

kolonien van weldadigheid veenhuizen

Kunst ín het bos!

In het dorp Oldeberkoop vind je veel prachtige historische panden, en ook een paar leuke restaurants. Oldeberkoop geniet landelijke bekendheid door de jaarlijkse kunstmanifestatie Open Stal. In Oldeberkoop liggen ook een aantal parkbossen die rond 1825 zijn aangelegd door landschapsarchitect L.P. Roodbaard. Deze parkbossen zijn door de bewoners helemaal opgeknapt en er is een verzameling kunstwerken opgesteld. Zo is in Oldeberkoop een permanente kunstroute ontstaan. Meer informatie over de parkbossen wandeling vind je in deze routekaart.

Bezoek de parkbossen in Oldeberkoop, veel kunstwerken zijn her en der verspreid in Oldeberkoop