Met de camper op vakantie

Lekker gemaakelijk met de camper kamperen op de vele locaties in de regio

Camperplaats

Voor alle gasten hebben we een verblijf of een verblijfplaats. Heb je zelf je verblijf in de vorm van een camper? Er zijn diverse camperplaatsen bij Appelscha, midden in de natuur van het Drents-Friese Wold.

Even een rondje actief in het Buitensport Walhalla

Lopend, fietsend of met de kano. In het Buitensport Walhalla in voor iedereen een plek om zijn of haar activiteit te doen. Kom eens kijken welke routes we voor jullie uitgestippeld hebben. Langs de routes zijn verschillende horecazaken die u met open armen ontvangen voor een hapje of drankje.

Fietsend langs de Hein Mader Kunstroute

Twee verschillende routes voeren u langs de beelden van Hein Mader, zowel binnen- als buitenbeelden. De routes zijn een mix van cultuur, historie, natuur en beleving. De locaties van de buitenbeelden markeren culturele en historische verhalen over de omgeving en de mienskip. De binnenbeelden staan bij onder andere horecagelegenheden, hotels/bed & breakfast/campings, de bibliotheek en zorginstellingen. Meer informatie over Hein Mader en zijn beelden vind je hier.

De routes starten op de Boerestreek bij TIP Appelscha. Hier is ook het Hein Mader Kunstrouteboek verkrijgbaar.  Je vindt de routes hier.

 

hein mader route

UNESCO Wereld erfgoed

Bezoek de Koloniën van Weldadigheid, de Waddenzee, het Woudagemaal en het Eise Eisinga Planetarium

Sinds 2021 staan de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit Appelscha zijn beide plaatsen per fiets te bereiken. Ook in de dorpen Zorgvlied, Boschoord en Willemsoord vind je de sporen van de plannen van Johannes van den Bosch.

In Noord-Nederland vind je nog meer werelderfgoed. Bijvoorbeeld het Woudagemaal in Lemmer of de Waddenzee. Ook het Planetarium in Franeker wat Eise Eisinga eigenhandig bouwde, is genomineerd voor de Werelderfgoedlijst.

kolonien van weldadigheid veenhuizen

Parkbossen route bij Oldeberkoop

In het dorp Oldeberkoop vind je veel prachtige historische panden, en ook een paar leuke restaurants. Oldeberkoop geniet landelijke bekendheid door de jaarlijkse kunstmanifestatie Open Stal. In Oldeberkoop liggen ook een aantal parkbossen die rond 1825 zijn aangelegd door landschapsarchitect L.P. Roodbaard. Deze parkbossen zijn door de bewoners helemaal opgeknapt en er is een verzameling kunstwerken opgesteld. Zo is in Oldeberkoop een permanente kunstroute ontstaan. Meer informatie over de parkbossen wandeling vind je in deze routekaart.

Bezoek de parkbossen in Oldeberkoop, veel kunstwerken zijn her en der verspreid in Oldeberkoop