Natuur & omgeving

Bezoek de mooie natuur bij Appelscha

Ontdek de natuur op de grens van Friesland en Drenthe

In de regio bij Appelscha vind je prachtige, verrassende natuur; o.a. NP Drents-Friese Wold, De kale Duinen en het Fochteloërveen. Ongerepte natuur die je bezoek waard zijn.

Noord-Nederland verkennen vanuit Appelscha

De regio Appelscha ligt midden in het Noorden, tegen de grens van Drenthe en aan de rand van Het Andere Friesland. Ontdek de authentieke dorpjes zoals Oldeberkoop. Het Unesco Werelderfgoed de Koloniën van Weldadigheid liggen op fietsafstand. Appelscha is ook een prachtige basis om de rest van het Noorden te verkennen. Bijvoorbeeld het Woudagemaal, Orvelte, Bourtange, de Friese Elfsteden, Giethoorn of Wildlands in Emmen.

Centraler kun je je vakantie niet plannen!

noord nederland

Verken de regio op jouw manieren

De natuur en de omgeving van Appelscha kun je op vele manieren verkennen. Je kunt er prachtig wandelen of fietsen, maar je kunt er ook kanoën, steppen, paardrijden, klimmen, mountainbiken of suppen. Voor iedereen die actief de natuur wil verkennen is Appelscha het Buitensport Walhalla van Noord Nederland. Kom je met je boot? Vaar dan de Turfroute! Kies en ontdek jouw manier. We hebben mooie routes gemaakt, langs jouw accommodatie en langs de leukste terrasjes en de mooiste bezienswaardigheden.

Kies je eigen manier

 

Verhalen uit de buurt

Hoe ontstaan verhalen? Door gebeurtenissen en beleving. Lees hier verhalen uit en over de regio. Of lees een leuke ervaring of herinnering.

‘Alle verhalen eindigen gelukkig, als je maar op tijd stopt.’ Annie M.G. Schmidt