De mooiste MTB routes van Noord-Nederland

Bij Appelscha lopen 4 singletrack MTB-routes door het Nationaal Park Drents-Friese Wold 

Mountainbiken bij Appelscha

Mountainbiken bij Appelscha. Dat betekent gezond en sportief bezig zijn, want we willen bewust zijn van onze voeding en goed voor ons lichaam zorgen. Velen klimmen daarom op de mountainbike, de perfecte combinatie om sportief bezig te zijn én te genieten van de natuur. Met bossen, zoals het Drents-Friese Wold, in overvloed is de regio een walhalla voor de mountainbiker.

Ideale faciliteiten voor mountainbikes

De regio Appelscha is een perfecte omgeving voor de mountainbike! Gratis parkeren. Bedrijven waar je je fiets af kunt spuiten en terrassen waar je even bij kunt komen. De nieuwste MTB’s huur je bij gespecialiseerde verhuurbedrijven. Met een routenetwerk van bijna 75km ideaal voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbikers. Lees hieronder alles over onze spectaculaire routes!

Mountainbiken over de Kale Duinen

Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. 

MTB mountainbikeroutes bij Appelscha

Mountainbike routes Drents-Friese Wold

Regio Appelscha zijn 4 verschillende singletrack routes, die op verschillende manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden. De routes zijn met internationale MTB tekens aangegeven.

  • Blauwe route, 17 km. Singletrack, zeer afwisselend met aantal korte maar leuke klimmetjes
  • Rode route, 5 km. Uitdagende route voor geoefende en goed voorbereide mountainbikers,
  • Groene route, 22 km. Diever Hoogersmilde, paar pittige stukken in deze route, maar wel voor iedereen te doen
  • MTB-route Doldersum. 15 km. Is aangegeven met zwart markeringen, gevarieerd met paar pittige klimmetjes over boomwallen.
  • Big Viking challenge, 68 km. Zeer uitdagende MTB-route van 65 km singletracks. Combineert de routes van Appelscha, Smilde, Vledder met de rode Bosbergroute van Appelscha.

 

Combineren tot 9 routes van 5 tot bijna 70km!

De routes van Smilde en Appelscha zijn onderling met elkaar verbonden door zwart gemarkeerde MTB tekens. De route van Doldersum bereik je door op de plaats waar de route het fietspad bij Canada kruist linksaf te slaan. Door dit pad te volgen, kom je uiteindelijk op de route. Klik op de route hieronder en ga dan naar ‘Meer info’ om de route te bekijken of het GPX-bestand te downloaden.

Big Viking Challenge

Door de vier routes tot één geheel te combineren ontstaat de echte uitdaging van het Buitensport Walhalla: de 68km lange Big Viking Challenge. Om deze route te rijden moet je over een goede conditie beschikken en met name voor het deel bij Appelscha over de juiste ervaring beschikken, zeker als je er al 70km op hebt zitten. Maar dan heb je ook echt iets beleefd! Geniet na van het uitdagende mountainbiken en beloon jezelf met een lekkere koele versnapering op het terras!

MTB mountainbikeroutes bij Appelscha

Alle buitenactiviteiten op een rijtje

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha