Stijg tot grote hoogte bij Appelscha

Jong en oud geniet van de spanning, het avontuur, de overwinning en het uitzicht!

Geniet van spanning, het avontuur, de overwinning en het uitzicht. Voor jong en oud!

Klimmen bij Appelscha!

Klimmen bij Appelscha kan voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld naar het Klimpark of het Klimbos, of beklim een van de verschillende uitkijktorens, zoals de Bosbergtoren, uitkijktoren de Zeven of de Uitkijktoren midden in de Kale Duinen (Aekingerzand). Of wat denk je van het Klimkasteel in het Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe?

Klimarrangementen voor iedereen

Voor elk gezelschap is een geschikt arrangement te boeken. Klimmen is geschikt in je eentje, met de familie, als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, verjaardagsfeest. Wil je het klimmen bijvoorbeeld combineren met een lunch of diner, of wil je van het klimmen een spannend spel maken? 

Adrenaline in het Klimpark of Klimbos Appelscha

Klimmen en klauteren voor actievelingen zonder of zelfs mét hoogtevrees. Geniet van een actief dagje uit! 

Beklim de mooiste uitkijktorens

Prachtig uitzicht over unieke natuurgebieden

Vanaf de uitkijktoren op het Aekingerzand (Kale Duinen) of de Zeven bij het Fochteloërveen heb je een adembenemend uitzicht over twee bijzondere natuurgebieden. Op de hoogste etage van de uitkijktoren bij het Aekingerzand kijk je uit over het stuifzandgebied met heide en het natuurontwikkelingsgebied van het beekdal van de Vledder Aa.

De toren bij het Fochteloërveen is op zichzelf al een bijzondere verschijning! Vanaf een soort omgedraaide zeven spot je kraanvogels en de unieke flora en fauna in het levend hoogveengebied. En heb je hoogtevrees, maar wil je toch graag naar boven? Dan heb je geluk, want hier is rekening mee gehouden…

Bosbergtoren in Appelscha

Bosbergtoren is selfiehotspot!

Prachtig uitzicht vanuit Appelscha naar heel Noord-Nederland

In Appelscha vind je de Bosbergtoren. Vanaf deze toren heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold. De uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam. In de Bosbergtoren is een lift, dus de toren is voor iedereen toegankelijk.

Klimavontuur voor het hele gezin

Laat je kinderen heerlijk klimmen, klauteren en glijden

Ook voor kinderen is er volop klimplezier in de regio te vinden. Zo leven de kinderen zich uit op het grote klimtoestel bij de speeltuin van d’Elf Ieken, waar zowel binnen als buiten speelplezier te vinden is. Of bezoek het Speelbos DrentsFriese Wold waar jouw kinderen vanaf de zandbult met de kabelbaan naar beneden glijden.

In Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe beleven jouw kinderen een dag waarop ze volop kunnen klimmen, klauteren, springen en vliegen. Vertoon jouw klimkunsten op de vurige vulkaan of in het sprookjeskasteel. In het overdekte deel staat de apenkooi, die de kleinste klimtijger aanzet tot de grootste klimkunsten. Plezier gegarandeerd!

Het Klimpark bestaat uit allerlei constructies van hout, touw en banden die samen een uitdagend parcours van 200 meter vormen. Klauter door de netten, klim omhoog over de klimwand of roetsj van de kabelbaan naar beneden. Als individu of kleine groep kun je klimmen in het Klimpark op de speciale openingstijden. Ook is het Klimpark te reserveren voor groepen.

Klimmen in het Klimbos of Klimpark

Centraal in Noord-Nederland, midden in de natuur vind je Klimbos Appelscha en Klimpark Appelscha van de Jongens van Outdoor. Klimbos Appelscha heeft diverse parcoursen, afwisselend met tokkelbanen. Met meer dan 400 meter aan hindernissen en tokkelbanen, variërend van 2 tot wel 12 meter hoog, is dit klimbos voor iedereen geschikt. Het ideale uitje voor een dagje weg in Friesland!

Het Klimpark biedt avontuur voor iedereen op zijn of haar niveau. Hier komt alles aan de beurt; klimmen op de klimwand, abseilen vanuit de toren, de vertrouwensspong en tokkelen. Allerlei constructies van touw, hout en banden vormen samen een uitdagend parcours van 200 meter. Hét programma voor bedrijven, scholen, vrijgezellen of andere groepen die van uitdaging houden.

Boek een overnachting op de camping:

Boscamping Appelscha

Appelscha | Camping Boscamping

Hotel de vrije vogel in elsloo vlak bij appelscha

Appelscha | RCN de Roggeberg

camping fraai in haulerwijk

Haulerwijk | Camping Fraai

Kampeerveldje bij Camping de Witte raaf in Ravenswoud

Ravenswoud | B&B De Witte Raaf

Minicamping D'ELF IEKEN in Elsloo

Elsloo | D’ELF IEKEN

minicamping de cuynder donkerbroek lekker kamperen

Donkerbroek | Minicamping De Cuynder

Camping Alkenhaer in Appelscha

Appelscha | Camping Alkenhaer