Stijg tot grote hoogte bij Appelscha

En geniet van de spanning, het avontuur, de overwinning en het uitzicht in het Klimbos of in het Klimpark op de Roggeberg!

Beklim de Bosbergtoren of één van de andere toren of het Klimbos of Klimpark

Bij Appelscha kun je klimmen!

Bij Appelscha heb je mogelijkheden om te klimmen voor jong en oud. Bijvoorbeeld een Klimpark en een Klimbos, maar ook op de verschillende uitkijktorens, zoals de Bosbergtoren, uitkijktoren de Zeven of de Uitkijktoren midden in de Kale Duinen Aekingerzand. Of wat denk je van het Klimkasteel of de Apenkooi in het pretpark Duinenzathe?

Klimarrangementen voor iedereen

Voor elk gezelschap is een geschikt arrangement te boeken. Klimmen is geschikt in je eentje, met de familie, als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, verjaardagsfeest. Wil je het klimmen bijvoorbeeld combineren met een lunch of diner, of wil je van het klimmen een spannend spel maken? 

Adrenaline in het Klimpark of Klimbos Appelscha

Het Klimpark is gelegen op camping RCN de Roggeberg. Je kunt hier onder andere klimmen, abseilen en tokkelen. Voor actievelingen zonder hoogtevrees kun je in het Klimbos klimmen en klauteren in het parcours tussen de bomen. Een actief dagje uit!

Beklim de mooiste uitkijktorens

Hoog boven het Fochteloërveen

Sta je boven op deze toren, dan heb je gegarandeerd een adembenemend uitzicht over het Drents-Friese landschap. De toren is 18 meter hoog en ziet eruit als een soort omgedraaide zeven. Vandaar de naam; de zeven. En heb je hoogtevrees maar wil je toch graag naar boven? Dan heb je geluk, want hier is rekening mee gehouden…

De toren is een bijzondere verschijning. Toen het gebouwd werd, was er één grote eis: de toren moet ook toegankelijk zijn voor mensen die last hebben van enige hoogtevrees. Dat is nogal een opgave! Maar het is gelukt.

Klimmen in het klimbos appelscha of klimpark appelscha outdoor bos
Bosbergtoren in Appelscha

Bosbergtoren is selfiehotspot!

Prachtig uitzicht vanuit Appelscha naar heel Noord Nederland

In Appelscha vind je de Bosbergtoren. Vanaf deze toren heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold. De uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam. In de Bosbergtoren bevindt zich een lift, dus de toren is voor iedereen toegankelijk.

Uitkijktoren Aekingerzand

Prachtig uitzicht over de Kale Duinen

Op het Aekingerzand vind je deze uitkijktoren. Vanuit de toren heb je prachtig zicht over het stuifzandgebied met de veel mooie heidevelden.

De toren staat ten zuidoosten van het stuifzand, nabij de Grenspoel. Vanuit de uitkijktoren zie je niet alleen het Aekingerzand, maar kan je ook het natuurontwikkelingsgebied van het beekdal van de Vledder Aa zien. Een leuk feitje: De uitkijktoren is in 1995 gebouwd door leerlingen van het Bijzonder Jeugdwerk Aekinga uit Appelscha.

Uitkijktoren Aekingerzand
Het Klimpark bestaat uit allerlei constructies van hout, touw en banden die samen een uitdagend parcours van 200 meter vormen. Klauter door de netten, klim omhoog over de klimwand of roetsj van de kabelbaan naar beneden. Als individu of kleine groep kun je klimmen in het Klimpark op de speciale openingstijden. Ook is het Klimpark te reserveren voor groepen.

Klimbos Appelscha

Centraal in Noord Nederland, midden in de natuur vind je Klimbos Appelscha. Door een uniek zekersysteem waarbij je continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Friesland. Bij Klimbos Appelscha vind je diverse parcoursen, afwisselend met tokkelbanen. Met meer dan 400 meter aan hindernissen en tokkelbanen, variërend van 2 tot wel 12 meter hoog, is dit klimbos voor iedereen geschikt. 

Klimmen in het Klimbos is het ideale uitje voor een dagje weg in Friesland! Kom met je familie, vrienden of collega’s en zoek het avontuur hoog op. Een unieke beleving op hoog maar ook laag niveau.

Klimpark de Roggeberg

Het hele Klimpark komt aan de beurt, klimmen op de klimwand, abseilen vanuit de toren, de vertrouwenssprong, tokkelen en uiteraard de hindernissen moeten bedwongen worden. Avontuur voor iedereen op zijn/haar eigen niveau. Hét programma voor bedrijven, scholen, vrijgezellen of andere groepen die van uitdaging houden.

Het Klimpark bestaat uit allerlei constructies van hout, touw en banden die samen een uitdagend parcours van 200 meter vormen. Klauter door de netten, klim omhoog over de klimwand of roetsj van de kabelbaan naar beneden. Als individu of kleine groep kun je klimmen in het Klimpark op de speciale openingstijden. 

Klimmen in het klimbos appelscha of klimpark appelscha outdoor bos

Alle buitenactiviteiten op een rijtje

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha