Bed & Breakfast en vakantiewoning Selatuinen Appelscha
Bed & Breakfast en vakantiewoning Selatuinen Appelscha

Omringd door bomen en groen

In de Selatuinen in Appelscha ligt deze unieke B&B en het vakantiehuis het Paviljoen. Dichter bij het Drents-Friese Wold kom je niet; via de achteruitgang van de tuin loop je zo, via het bos, naar het bezoekerscentrum van dit nationale park. Een prachtige locatie.

De Tuinkamer en het Paviljoen

B&B de Tuinkamer, in Engelse sfeer met erker én houtkachel ligt in de 5000 m² grote siertuin. De kamer heeft een eigen entree, douche en toilet. Het ontbijt is intussen beroemd om zijn uitgebreide bijzondere hapjes. Geen zin om de deur uit te gaan voor het diner? Dan kunt u genieten van een huisgemaakt diner, geserveerd op de kamer of op een fraai plekje in de tuin. Het Paviljoen met een sedumdak, achterin de tuin, is als vakantiewoning te boeken. Er is een houtkachel, maar ook een pelletkachel en natuurlijk cv. Voor muziekliefhebbers staat er een Hofmann piano. U heeft een prachtig zicht op de natuurlijke vijver en het tuintheater.

Voor de tuinliefhebbers

Tuinliefhebbers kunnen lekker dwalen langs de borders en de hagen, de Victoriaanse volière, of een kijkje nemen in de verdiepte plantenkas. Onder de oude platanenrij ligt de jeu de boules baan en even verderop de natuurlijke vijver. De tuin loopt over in het Drents-Friese Wold. Hier kan je heerlijk fietsen en wandelen. Wil je een fiets huren om de omgeving te ontdekken? Dat kan, elektrische fietsen, mountainbikes of gewone fietsen zijn te huur.

Tuintheater

Achter de grote vijver, tegen de bosrand ligt het Tuintheater. De halfronde vorm van dit amfitheater loopt op naar een belvedère met uitzicht over de velden rondom de tuin. Na dertig jaar tuinconcerten wordt het nu gebruikt door koren en voor besloten concerten.

Algemeen

  • Direct aan het Drents-Friese Wold
  • Met een tuintheater en 5000 m² grote siertuin
  • B&B én een compleet Paviljoen als vakantiehuis

Naam

Bed & Breakfast en vakantiewoning Selatuinen Appelscha

Locatie

De Bult 3
8426 SK Appelscha

Contact

Bezoek