Boerderij de Nieuw Weper in Oosterwolde
Boerderij de Nieuw Weper in Oosterwolde

Boerderij De Nieuwe Weper heeft ongeveer 100 koeien en 60 stuks jongere dieren (van 0 tot 2 jaar). Behalve koeien lopen er ook 2 schapen, een paar kippen, een kalkoen en een konijn op het bedrijf rond. Naast eigen vee, bieden de stallen plaats aan een uil, een torenvalk en in de zomer veel boerenzwaluwen, huiszwaluwen en nog veel meer vogels.

Het bedrijf houdt in de bedrijfsvoering extra rekening met weidevogels en natuur. Hun melk wordt samen met de melk van 12 andere boerenbedrijven uit Noord Nederland verwerkt tot zuivelproducten voor Noordertrots, het huismerk van Poiesz Supermarkten.

Rondleidingen

Nieuwsgierig naar hoe zij wonen en werken op deze boerderij? Maak dan een afspraak voor een rondleiding. ​Na de ontvangst met koffie / thee / limonade en wat lekkers neemt de boerin je mee over het bedrijf. Met passie vertelt zij alles over het reilen en zeilen op de boerderij. Natuurlijk maak je ook kennis met de dieren. Tijdens deze rondleiding kan je al je vragen over de boerderij stellen. Geen vraag is te gek!

Voor kinderen zijn er overalls, laarzen, boeren zakdoeken en boeren petjes. Voor hen begint de pret dus al met het ‘verkleden’ al boertje of boerinnetje. ​Het contact met de dieren gecombineerd met de uitleg over de boerderij, maken de educatieve rondleiding leuk voor jong en oud. De rondleiding is trouwens ook echt een aanrader voor mensen met een visuele beperking, omdat alle zintuigen tijdens deze excursie worden geprikkeld.

Duur: ca. 1,5 uur
​Kosten: € 7,50 pp (min. 10 personen)
​Kinderen t/m 2 jaar gratis.

​In de zomervakantie verzorgen zij elke donderdag om 10.30 een rondleiding. Hiervoor hoef je niet met een groep te zijn en hoef je je niet aan te melden.

Melkclinic

Bij een melkveebedrijf denk je natuurlijk direct aan koeien melken. Hier ben je aan het juiste adres om dat zelf ook eens te proberen. Na de ontvangst met koffie / thee  en wat lekkers volgt een uitleg over het melken.  Vervolgens gaan de deelnemers proberen om een kunstkoe te melken, zowel met de hand als met een machine. Als die techniek onder de knie is gaan jullie de melkstal in. Hier helpen jullie boer Ronnie bij het schoonmaken van de uiers, het aansluiten van de melkstellen en het dippen van de spenen. Ook helpen jullie boerin Hanneke met het voeren van de kalfjes.

​Zij melken de koeien twee keer per dag. Om écht het boerengevoel te krijgen, wordt aangeraden om de melkclinic ’s morgens te plannen. We beginnen dan om 06.00 uur! Voor de minder vroege vogels is het ook mogelijk om om 17.00 uur te starten.

Duur: ca. 2,5 uur
​Kosten: vanaf € 10,00 pp (min. 2 en max. 8 personen)

Naam

Boerderij de Nieuw Weper in Oosterwolde

Locatie

Weperpolder 13
8431 RL Oosterwolde

Contact

Bezoek