Bosberg bij Appelscha

Lekker eten of genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren

Bosberg

Bosberg | Vanaf de Bosberg kun je in de uitkijktoren genieten van een heerlijk uitzicht over het gebied Appelscha! De uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen.

Bosbergtoren in Appelscha

Architect Frans Beune heeft deze 33 meter hoge uitkijktoren ontworpen en het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam. Voordat de bosbergtoren werd gebouwd stond er een ander toren op deze plek: de Belvedère. Deze toren was slechts de helft zo hoog als de nieuwe toren, dus het uitzicht is eigenlijk alleen maar mooier geworden. In de nieuwe toren bevindt zich een lift, dus de toren is voor echt iedereen toegankelijk! Voor toegang tot de Bosbergtoren heb je een toegangskaartje nodig. Deze zijn tijdens de openingstijden verkrijgbaar onderaan de toren en per pinbetaling te voldoen. Kaartjes zijn ook via de website verkrijgbaar. Vanaf de Bosberg toren kun je ook een wandeling maken naar beneden. De omgeving is hier echt prachtig!

Restaurant en eetcafé de Bosberg

Dit sfeervolle restaurant staat midden in het bos van het Drents-Friese Wold, net buiten Appelscha. In de zomer kan je neerstrijken op het grote, zonnige terras. In de winter is het binnen extra gezellig met een haardvuurtje. Gastvrijheid staat hier voorop en de kinderen hebben hier een streepje voor met vele kinderfaciliteiten. De Bosberg is ideaal om even pauze te houden als je de omgeving op de fiets aan het verkennen bent bijvoorbeeld. Een lekker kopje koffie of hete chocolademelk met in de winter natuurlijk de eigengemaakte appeltaart van Gea bij een knapperend haardvuur. Of uitgebreid uiteten, het kan hier allemaal. De menukaart staat vol met lekkere gerechten, van lunch en kleine hapjes tot een overheerlijk diner. Ook is het mogelijk om verschillende arrangementen te boeken voor huwelijken, vergaderingen of trainingen.

De legende van de bosberg

Wist je dat er een legende is over de Bosberg. Lees er meer over op: De Legende van De Bosberg.

Bosbergtoren-appelscha-by-drone-Wierenga