Adembenemend uitzicht

De Bosbergtoren is dé perfecte locatie voor een dagje Appelscha

Bosbergtoren in Appelscha

Vanaf de Bosbergtoren heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents Friese Wold. In de verte zie je dan de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen.

De Bosbergtoren: grote hoogte, kilometers uitzicht

Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Architect Frans Beune heeft deze 33 meter hoge uitkijktoren ontworden van Cor-tenstaal. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam en heeft 3 bordessen met volledig glazen vloer, deze lijken op takken. De voorganger van deze toren op de Bosberg, is de Belvedère, die slechts de helft zo hoog was. In de nieuwe toren bevindt zich naast de brede wenteltrap ook een lift. Voor toegang tot de Bosbergtoren zijn toegangskaartjes nodig. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. De toegangstickets zijn eenmalig te gebruiken. Onderaan de toren zijn de kaartjes te verkrijgen middels pintbetaling. De Tourist Info bevindt zich op ongeveer 3 minuten lopen van de Bosbergtoren. Na of voor een bezoek aan de bosbergtoren is het leuk om een wandeling te maken in het bos.

Restaurant De Bosberg Appelscha

Na een klim in de Bosbergtoren kun je heerlijk genieten in het restaurant De Bosberg. Restaurant en eetcafé De Bosberg ligt in het bos langs de Bosberg weg. Tegenover het restaurant is een grote parkeerplaats. Het is de perfecte plek om te beginnen aan een heerlijk wandel- of fietstocht. Na de tocht kun je even heerlijk bijkomen op het terras. Op het terras is een mooie omheinde speeltuin, waar de kinderen zich optimaal kunnen vermaken. Terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen, genieten de ouders aan het aangrenzende terras van hun hapje of drankje.

Midgetgolfen in het bos

Midden in het bos van Appelscha nabij de zandvlakte ligt Midgetgolfpark Friesland. Het is prachtig aangelegd park met in het hart van het de traditionele midgetgolfbaan. Deze baan wordt omringd door een fraai wandelpad. De buitenste ring van het park bestaat uit Zweedse viltbanen. Deze zijn uniek voor Nederland.

Bosberg met oerboom bij appelscha bosbergtoren
Bosberg met oerboom bij appelscha bosbergtoren