Buitencentrum Drents-Friese Wold
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Het Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer in Appelscha is het vertrekpunt van vele wandel-, fiets-, ruiterroutes en excursies. Het is letterlijk de poort naar het Nationaal Park. Het dagje uit begint in het centrum, waar de wereld aan informatie te vinden is voor uitéénlopende mogelijkheden. Medewerkers en vrijwilligers vertellen graag meer over het Nationaal Park en alles wat er te doen is. Ervaar de verschillende landschappen van het Drents-Friese Wold door op pad te gaan: er zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden. In het Buitencentrum is daar voldoende informatie over beschikbaar. Het gebouw fungeert niet alleen als startpunt voor buitenavonturen, maar bevat ook een winkel met diverse natuur- en streekproducten. Achterin het centrum is een boswachterslab, waar de bezoeker alvast een stukje Drents-Friese Wold kan ervaren en diverse natuurvondsten kan bekijken. Wie het Buitencentrum betreedt, ziet meteen dat de natuur letterlijk naar binnen is gehaald.

Ervaar de verschillende landschappen van het Drents-Friese Wold door op pad te gaan: er zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden. In het Buitencentrum is daar voldoende informatie over beschikbaar.

Blotevoetenpad

Heel veel voeten hebben het al uitgeprobeerd: het blotevoetenpad. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen.

Het Paddenpad

Het Paddenpad is een leuke avontuurlijke route waar je kunt genieten van spannende kruip-door-sluip-door-paadjes dwars door het bos. Hier valt van alles te ontdekken. Vergeet niet om goed te kijken in het ven en langs de oevers. Spelenderwijs ontdek je met behulp van de houten paddenbeelden hoe padden zich ontwikkelen, van jong naar oud.

Het Paddenpad is al jarenlang een populaire route voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Ook veel schoolgroepen kennen het pad inmiddels. Haal het opdrachtenboekje en de rugtas met materialen bij de balie van het Buitencentrum en ga lekker de afwisselende natuur in. We zijn benieuwd wat je onderweg allemaal tegenkomt!

Buiten

Vlak bij het centrum is er voor kinderen een speelbos, een kabouterpad en een dierenvriendjespad. Daar is ook het familiepad, een volledig verhard pad van ruim 2 kilometer met een aantal speciale voorzieningen voor blinden en slechtzienden. Het pad is ook geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn en gebruik moeten maken van een rollator of scootmobiel. Het gehele jaar door worden kinderactiviteiten, lezingen, workshops, cursussen en excursies georganiseerd. Kijk op de website van Staatsbosbeheer voor actuele informatie.

Openingstijden

Het centrum is (bijna) alle dagen geopend. Alleen op 1e kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is het centrum gesloten. De normale openingstijden zijn van 10.00 – 17.00 uur. In de winterperiode (november – maart): vrij, zat, zon van 10.00 – 16.00.

Naam

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Locatie

Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha

Contact

Bezoek