Leukste dagje uit in Friesland

Ontdek de regio bij Appelscha

Dagje uit in Friesland

De provincie Friesland staat garant voor een echt vakantiegevoel. Laat je verrassen door de vele activiteiten en evenementen die deze provincie te bieden heeft. Er is altijd wat te beleven in de regio Appelscha! Lees alle tips voor een leuk dagje uit in Friesland.

Dagje uit naar AquaZoo

Op ontdekkingstocht tijdens je dagje uit in Friesland? Dat kan bij AquaZoo! Dit park is voor 2020 zelfs door de ANWB genomineerd voor ‘Het leukste uitje van Nederland’. Leer alles over alle bijzondere dieren tijdens presentaties of volg de spannende avonturenroutes. Vanaf je vakantieadres in Appelscha ben je er binnen 45 minuten met de auto.

Dagje uit naar Het Kameleondorp

Zijn je kinderen fan van de jeugdboekenserie ‘De Kameleon’? Dan is Het Kameleondorp in Terherne een leuk dagje uit vanaf Appelscha. Beleef de avonturen van Gerben, Hielke en Sietse helemaal zelf. Beleef een avontuurlijk dagje uit in Friesland en ga slootje springen, speurtochten volgen of lekker bootje varen: het kan hier allemaal. Je bereikt Het Kameleondorp met de auto in 50 minuten vanaf Appelscha.

Dagje uit naar het Blotevoetenpad

Op 5 minuten rijden vanaf Appelscha vind je een wel heel bijzonder wandelpad, het Blotevoetenpad. De naam zegt het al: dit pad leg je af op blote voeten. Het hele jaar door is dit pad vrij toegankelijk. Dit dagje uit in Friesland onthoud je zeker. Via boomstammen, bruggetjes of touwen klim je over kleine slootjes. 

Dagje uit in de omgeving van Appelscha

Wil je wel graag een dagje uit in Friesland, maar dan liever iets dichter bij je vakantieadres in Appelscha? Geen probleem, in en om Appelscha is genoeg te doen! Wat dacht je van Pretpark Duinen Zathe, het Klimpark van Appelscha of een MTB clinic in het Drentse Friese Wold? Ook als je op zoek bent naar iets meer ontspanning zit je op de juist plek. Zo is er een verwarmd openluchtzwembad, kun je regionale producten ontdekken op de markt of kun je een hapje eten bij een van de vele restaurantjes. 

Blotevoetenpad
duinenzathe appelscha