Drenthepad – etappe 4
Drenthepad - etappe 4 van Diever naar Appelscha in het Buitensport Walhalla
Buitensportcategorie: Wandelen
Totaal: 22,0 km
Startadres: Boerestreek, 8426BN Appelscha

Informatie over de route

Het Drenthepad is een Lange Afstandswandeling door de provincie Drenthe, met een klein uitstapje over de grens! De vierde etappe start in Diever en steekt in het Drents Friese Wold de grens over naar Friesland. De etappe eindigt in het toeristische Appelscha. Het laatste deel van deze etappe loopt door het Aekingerzand, beter bekend als De Kale Duinen. Deze zandverstuivingen lokten al rond 1900 de eerste toeristen naar Appelscha. De naam Appelscha is nog steeds bij heel veel Nederlanders bekend, vanwege de schoolreisjes, de sportkampen en de eerstejaarsstudenten die hier hun eerste schoolkampen beleefden.

Op de Kale Duinen kom je langs een uitkijktoren, die je een fantastische blik over de zandverstuivingen geeft. Als je aankomt in Appelscha wacht je nog een hoger punt. Op de top van de 20m hoge Bosberg (daarmee het hoogste punt van Friesland) staat de 33m hoge Bosbergtoren. Als je deze beklimt, kun je bij goed weer bijna heel Noord Nederland overzien!

Appelscha is nog steeds het toeristische centrum van de regio. Je vindt hier volop overnachtingsgelegenheden, restaurants, terrassen en activiteiten. Mede door het enorme netwerk aan fiets-, wandel-, ruiter- en andere paden en routes presenteert de regio zich als “het Buitensport Walhalla”.

Je bent natuurlijk op doorreis, maar als je even tijd hebt….

kale duinen lopen wandelen met kinderen

Accommodaties, horeca en bezienswaardigheden langs deze route: 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.