Bezoek het Drents-Friese Wold

Prachtig stukje natuur in Noord Nederland!

Drents-Friese Wold Appelscha

Drents-Friese Wold Appelscha | Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is met 6100 hectare één van de grootste natuurgebieden in heel Nederland. Dit is een gebied met een ontzettend gevarieerd landschap. Dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heide, indrukwekkende zandverstuivingen en de moerassige gebieden. Het padennetwerk in het Drents-Friese Wold kent vele varianten: wandelpaden, fietsroutes, mountainbiketracks en ruiterpaden. Elke buitensporter vindt er zeker weten iets van zijn gading. Het Drents-Friese Wold: een natuurgebied vol mogelijkheden. Ontdek het zelf in de regio Appelscha!

Canadameer

Ongeveer tussen Appelscha en Elsloo vind je het Canadameer. Het gaat hier om de oude zandafgraving waarmee de provinciale weg onder Appelscha is aangelegd. De natuur heeft het Canadameer zo ingepast dat het lijkt alsof het er altijd al heeft gelegen. Voor recreanten staat het brede zandstrand van het Canadameer gelijk aan ‘Appelscha aan Zee’. Puur zwemplezier, zonnebaden en zandkastelen bouwen. Een erg mooi stukje van het Drents Friese Wold bij Appelscha!

De Kale Duinen

Naast het brongebied ligt het Aekingerzand, in de volksmond ook wel de ‘Kale Duinen’ genoemd. Oorspronkelijk lagen ook hier heidevelden waar de boeren gezamenlijk hun schapen op weiden. Leuk weetje is dat in de beginjaren van de televisie de Kale Duinen dienden als decor voor de toen populaire middeleeuwse serie ‘Floris’, het tv-debuut van de Friese acteur Rutger Hauer. Erg leuk om hier aan te denken als je zelf op de Kale Duinen bent! Een erg mooi stukje van het Drents-Friese Wold Appelscha!

Haal je informatie over het Drents-Friese Wold Appelscha bij de Tourist info!

Geïnteresseerd in wandel- en fietsroutes of kaarten? Activiteiten in en bij Appelscha, waar winkels zich bevinden, waar fietsen te huur zijn of waar er heerlijk gegeten of geborreld kan worden? Of wil je graag kennis maken met streekproducten of een souvenir meenemen naar huis? De vrijwilligers van de Tourist Info Appelscha helpen graag en wijzen iedereen de weg. Het Toeristisch Informatie Punt is gevestigd aan de Boerestreek 23 in Appelscha.

Buitencentrum activiteiten appelscha
duinenzathe appelscha