Golfbaan Hildenberg

Voor gevorderden & beginners

Golfbaan Hildenberg

De golfbaan in Appelscha is Golfbaan De Hildenberg. Deze golfbaan bestaat uit 9 holes. In juli 2019 is de meest recente uitbreiding afgerond en hiermee is de golfbaan in topconditie. Ook is de oude naam Golfbaan Appelscha vervangen door Golfpark De Hildenberg. De golfbaan is nu 2542 meter lang en heeft een par van 70. De baan zit vol verrassingen voor elke golfer; mooie hoogteverschillen, waterpartijen, bunkers en zandverstuivingen. Een prachtige omgeving, en de golfbaan past zo perfect binnen het Nationaal Park Drents-Friese Wold. In combinatie met de golfshop en aanwezige horeca is het een geliefde plek voor veel golfers.

Golfen in Appelscha

Iedereen kan golfen in Appelscha; voor zowel de ervaren als beginners zijn mogelijkheden. Op Golfbaan De Hilderberg kan je namelijk zowel met als zonder golfvaardigheidsbewijs (GVB) aan de slag. Heeft u GVB? Dan kunt u via de golfbaan een starttijd reserveren. Voor beginners zijn er verschillende lesprogramma’s, trainingen en clinics beschikbaar. Het materiaal is te huur bij de receptie. De golflessen worden door de bijbehorende golfclub georganiseerd in de vorm van Golfacademy Appelscha.

Tip: een dag golfen op vakantie

Ben je op vakantie in regio Appelscha en zoek je een leuke activiteit? Ga een dagje golfen! Golfbaan De Hilderberg heeft speciaal voor vakantiegangers arrangementen beschikbaar. Met of zonder hapjes. Je leert afslaan of slaan op de chipping greens. Of reserveer de oefenbaan voor het echte werk. Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor een clinic.

Midgetgolf; leuk en uitdagend

Is de stap naar de golfbaan toch te groot? Voor de kleinere golfers en groepen onder ons is er de midgetgolfbaan. Deze klassieke activiteit neemt de laatste jaren weer toe aan populariteit. Lekker laagdrempelig en zeker voor groepen geschikt als activiteit. Midgetgolfpark Friesland ligt midden in het bos in Appelscha. Het park beschikt over 2 traditionele routes met elk 18 holes .Voor meer uitdaging is er een route van Zweedse viltbanen. De holes varieren van 8 tot 13 meter en zijn daarmee een stuk moeilijker dan de traditionele routes.

Golfen op de Hildenberg bij Golfpark Appelscha
midgetgolfpark friesland bij Appelscha minigolfen in de vakantie