Golfpark de Hildenberg in Appelscha
Golfpark de Hildenberg in Appelscha

Deze fraai gelegen 9-holes golfbaan ligt op het terrein van Buitenplaats de Hildenberg in Appelscha. De baan onderscheidt zich door mooie hoogteverschillen, uitdagende waterpartijen/bunkers en duinachtige zandverstuivingen die de natuur van het Drents-Friese Wold doen weerklinken.

Deze prachtige baan is uitermate geschikt om mee te beginnen en uitdagend genoeg voor de meest gevorderde speler.

Wedstrijdbaan

Aan het begin van de zomer van 2019 is de baan uitgebreid met 3 nieuwe uitdagende holes, die aanspreken op zowel het korte als lange spel van de speler. Met deze uitbreiding is Golfpark De Hildenberg een volwaardige wedstrijdbaan geworden, waarop NGF competities worden gehouden.

Golfbaanarchitect Alan Rijks heeft met het ontwerp van de nieuwe holes alles ruim opgezet zonder belemmering van bungalows en een goede aansluiting gecreëerd op de natuurlijke omgeving en de huidige baan.

Oefenfaciliteiten

Golfpark de Hildenberg beschikt over zeer uitgebreide oefenfaciliteiten, die mogelijkheden biedt voor iedereen. Er is een imposante driving range waar volop les wordt gegeven door PGA professionals en er zijn een chipping area en een putting green aanwezig. Golfclubs zijn eventueel te huur bij de receptie. Daarnaast is er een pitch en put baan. Deze is uitermate geschikt om de beginselen van het golf onder de knie te krijgen en op een laagdrempelige manier met elkaar kennis te maken met golf. Uiteraard kan dit gecombineerd worden met een clinic van een golfpro.

Golfschool de Hildenberg

Op de driving range is tevens de Golfschool van de Hildenberg gesitueerd. Hier kunt u terecht voor alles wat met les te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: clinics (groepslessen), beginnerscursussen en aanvullende individuele / groepslessen om uw huidige spel te verbeteren. Eventuele lessen zijn hier in te plannen:

Op vakantie? Ga eens golfen!

Ben je op vakantie in of rondom Appelscha? Als niet golfer ben je natuurlijk ook welkom bij ons! We hebben een aantal leuke activiteiten en arrangementen beschikbaar voor een leuke dag, waar geen golfbewijs voor nodig is. Het enige wat je nodig hebt zijn geschikte (sport)schoenen en veel plezier!

(1) Driving Range

Ga bijvoorbeeld lekker afslaan op onze uitgebreide driving range*, waar iedereen gebruik van kan maken. Dat is weer eens wat anders dan fietsen, wandelen of naar een museum. Heb je geen golfclubs? Geen probleem, die zijn te leen bij de receptie.

(2) Putting/chipping green

Een ander leuk alternatief is onze putting en chipping greens, waarmee het doel is om de bal in de hole te krijgen met zo min mogelijk slagen. Ook de putters en chippers zijn bij de receptie te leen en een kleine toelichting behoort tot de mogelijkheden

(3) Pitch en put baan

Wil je nou echt proberen hoe het is om te golfen en het in praktijk brengen wat je geleerd hebt op de driving range en putting/chipping green. Dan kun je op een laagdrempelige manier gebruik maken van de pitch en put baan. Reserveer wel even bij de balie, dan ben je verzekerd van een tijd.

*Voor circa € 1,- per keer hebt je een mandje met oefenballen om af te slaan op de driving range.

Brasserie

Wil je naast het golfen ook nog gezellig een hapje en een drankje vooraf of naderhand bij ons komen doen? Bij Brasserie de Hildenberg moet dit zeker lukken. Vanuit de serre of het recent uitgebreide terras kijk je uit over de golfbaan onder het genot van goed eten, kom langs en ontdek het zelf!

Interesse in een golf-arrangement met bijvoorbeeld ontvangst of lunch, hou dan onze website in de gaten voor onze seizoensgebonden arrangementen.

Pitch en Put Appelscha

Een mooie 9 holes baan, zeer geschikt als familie-uitje, vriendenuitje of om het golfen zo eens te proberen. Ervaring is niet vereist en het spelplezier staat voorop! Voor materiaal wordt gezorgd, zelf materiaal meenemen mag natuurlijk ook. Voor een 9 holes rondje inclusief materiaal betaal je €15,-. Uiteraard kan het perfect gecombineerd worden met een clinic van onze golfpro en bijvoorbeeld een gezellige lunch of diner in ons Grand Café Restaurant. Reserveren kan bij de golf receptie of per mail: receptie@golfparkdehildenberg.nl. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Naam

Golfpark de Hildenberg in Appelscha

Locatie

de Gruun 3
8426 NA Appelscha

Contact

Bezoek