Golfpark De Hildenberg zakelijk
Golfpark De Hildenberg zakelijk

Deze fraai gelegen 9-holes golfbaan ligt op het terrein van Buitenplaats de Hildenberg in Appelscha. De baan onderscheidt zich door mooie hoogteverschillen, uitdagende waterpartijen/bunkers en duinachtige zandverstuivingen die de natuur van het Drents-Friese Wold doen weerklinken.

Deze prachtige baan is uitermate geschikt om mee te beginnen en uitdagend genoeg voor de meest gevorderde speler.

Wedstrijdbaan

Aan het begin van de zomer van 2019 is de baan uitgebreid met 3 nieuwe uitdagende holes, die aanspreken op zowel het korte als lange spel van de speler. Met deze renovatie is Golfpark De Hildenberg een volwaardige wedstrijdbaan waarop NGF competities worden gehouden.

Golfbaanarchitect Alan Rijks heeft met het ontwerp van de nieuwe holes alles ruim opgezet zonder belemmering van bungalows en een goede aansluiting gecreëerd op de natuurlijke omgeving en de huidige baan.

Oefenfaciliteiten

Golfpark de Hildenberg beschikt over zeer uitgebreide oefenfaciliteiten, die mogelijkheden biedt voor iedereen. Op het park staat een imposante driving range waar volop les wordt gegeven door 2 PGA professionals, zijn er 2 ruime putting greens aanwezig, een chipping green en een drietal Par 3 oefenholes. Iedere dag is de driving range vrij toegankelijk. Voor een mandje met ca. 25 oefenballen betaal je € 1,00 in de ballenmachine. Golfclubs zijn eventueel beschikbaar, bij de receptie kun je naar de mogelijkheden vragen.

Less en fittingcentre

Op de driving range is tevens het fitting-centrum van Golfacademy Appelscha gesitueerd. Hier kunt u golfclubs laten aanmeten naar uw lengte of kunt u uw oude grips laten vervangen door nieuwe. Les is ook mogelijk op de Hildenberg. Denk bijvoorbeeld aan: clinics (groepslessen), individueel les of les met behulp van een Trackman/Flightscope. Eventuele lessen zijn hier in te plannen:

Op vakantie? Ga eens golfen!

Ben je op vakantie in of rondom Appelscha? Als niet golfer, ben je natuurlijk ook welkom bij ons! We hebben een aantal leuke activiteiten en arrangementen beschikbaar voor een leuke dag, waar geen golfbewijs voor nodig is. Het enige wat je nodig hebt zijn geschikte (sport)schoenen en veel plezier!

(1) Driving Range

Ga bijvoorbeeld lekker afslaan op onze uitgebreide driving range, waar iedereen gebruik van kan maken. Dat is weer eens wat anders dan fietsen, wandelen of naar een museum. Heb je geen golfclubs? Geen probleem, die zijn te leen bij de receptie. Een kleine demonstratie zit ook nog inbegrepen, indien gewenst.

(2) Putting/chipping green

Een ander leuk alternatief is onze putting en chipping greens, waarmee het doel is om de bal in de hole te krijgen met zo min mogelijk slagen. Ook de putters en chippers zijn bij de receptie te leen en een kleine toelichting behoort tot de mogelijkheden

(3) Par 3 (oefenbaan)

Wil je nou echt proberen hoe het is om te golfen en het in praktijk brengen wat je geleerd hebt op de driving range en putting/ chipping green. Dan kun je op een laagdrempelige manier gebruik maken van onze oefenbaan. Reserveer wel even bij de balie, dan ben je verzekerd van een tijd. *voor maar € 1,- per keer hebt je een mandje met oefenballen om af te slaan.

Brasserie

Wil je naast het golfen ook nog gezellig een hapje en een drankje vooraf of naderhand bij ons komen doen? Bij Brasserie de Hildenberg moet dit zeker lukken. Vanuit de serre of het recent uitgebreide terras kijk je uit over de golfbaan onder het genot van goed eten, kom langs en ontdek het zelf!

Interesse in een golf-arrangement met bijvoorbeeld ontvangst of lunch, hou dan onze website in de gaten voor onze seizoensgebonden arrangementen.

Naam

Golfpark De Hildenberg zakelijk

Locatie

de Gruun 3
8426 NA Appelscha

Contact

Bezoek