Het Stellingenpad – Wandelroute van het jaar 2023
Lopen in de voetsporen van de Griffioen
Buitensportcategorie: Wandelen
Totaal: 250 km (in etappes)
Startadres: Boerestreek 23, 8426 BN Appelscha

Informatie over de route

Het Stellingenpad is in februari 2023 uitgeroepen tot Wandelroute van het jaar!  De verkiezing richt zich op wandelroutes in de Benelux. Tijdens de wandelbeurs in Gent werd het Stellingpad tot mooiste verkozen. Deze route leidt door een nog rustig en veelal onontdekt gebied: de Stellingwerven. Het strekt zich uit over Zuidoost Friesland, de westrand van Drenthe en de kop van Overijssel. Deze Stellingwerven kennen een eigen geschiedenis, taal en cultuur.
In de wandelgids worden verhalen over deze streek ingeleid door de Griffioen, het fabeldier uit het wapen van de Stellingwerven en de etappe-elfjes, die alles vertellen over de routes. De gids is o.a. verkrijgbaar bij TIP-Appelscha of via NIVON
Het in totaal ca 250 kilometer lange streekwandelpad voert onder andere door het Drents-Friese Wold, langs de Weerribben en naar vestingstadjes aan de voormalige Zuiderzee in Overijssel. En kruist hierbij tal van slingerende riviertjes en beekjes zoals De Lende, de Kuunder/Tsjonger en de Slokkert. Het hele pad bestaat uit 15 etappes van 12 tot 28 km.

Nieuw is, en dit is de eerste gids die daar gebruik van maakt, dat de route geen eigen markering kent maar is gekoppeld aan het landelijke wandelknooppunten netwerk.

Bron: Nivon

wold wandeling