Kanoën bij Appelscha

Kom tot rust op het water

Kanoën bij Appelscha

Ben je op zoek naar een leuke activiteit op het water in de regio Appelscha? Dan is kanoën door de prachtige natuur in de turfwingebieden precies wat je zoekt. Bij Ravenswoud vind je een uitgebreid netwerk van ‘wieken’, waar het heerlijk kanoën is.

Kanoroute Ravenswoud

Een vakantie is pas geslaagd als je bij aangename of hoge temperaturen lekker in het water hebt gelegen! Door te kanoën bij Ravenwoud krijg je dat echte outdoor gevoel. Je vaart hier door de oude historische wijken uit de periode van de turfwinning. Onderweg ervaar je de rust en stilte van de prachtige natuur om je heen. Het enige wat je hoort zijn de slagen van de peddels. Een unieke ervaring die je nog lang bijblijft.

In de kano door de vaart

Niet alleen de wijken bij Ravenswoud, ook de Opsterlandse Compagnonsvaart die door Appelscha, Oosterwolde en Donkerbroek loopt, biedt genoeg mogelijkheden om te kanoën. Vergeet ook niet de Haulerwijkerstervaart, die door Haulerwijk en Waskemeer loopt. Onder andere in Waskemeer vind je vlakbij de herberg een kano-opstapplaats.

Suppen op het water

Sta je liever op het water? Ook dat kan in het Buitensport Walhalla bij Appelscha! Ga bijvoorbeeld suppen op de Opsterlandse Compagnonsvaart in Appelscha of Donkerbroek. Of sup op een prachtige stille verbinding via de Tjonger richting Oldeberkoop. Vanaf Oldeberkoop kun je ook op de rivier de Linde suppen naar Noordwolde.

Kanoën Appelscha
Kanoën Appelscha