Miramar Zeemuseum in Vledder
Miramar Zeemuseum in Vledder

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum

Hoewel je vanuit Drenthe minstens een uur moet rijden om bij de zee te komen, kun je in Vledder naar een zeemuseum. Hier vind je het levenswerk van de excentrieke Jeanne Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen, maar eenmaal terug op Nederlandse bodem puilden deze koffers uit met bijzondere schatten. De zeebiologische en cultuurhistorische objecten, die ze verzamelde tijdens haar reizen in meer dan 80 landen, zijn te bewonderen in haar Wunderkammer of rariteitenkabinet. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen.

Plasticsoep: ‘de zeedieren hebben er de buik van vol’

Jaarlijks meer dan acht miljoen ton plastic afval in de zee. In de indrukwekkende expositie ‘Plasticsoep’ besteedt Miramar aandacht aan de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie is opgezet dankzij de Plastic Soup Foundation. Ervaar de dramatische gevolgen van plastic afval voor mens, dier en milieu. Wat kun jij doen om je plastic footprint te verkleinen?

Knutselen en speuren

Maak een spannende speurtocht door het zeemuseum en leer alles over het leven in de zee. Of kom knutselen met schelpen tijdens onze knutselmiddagen.

Plan uw bezoek aan Miramar Zeemuseum

Miramar is vanaf 1 juni 2020 open voor publiek. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Check de openingstijden en reserveer uw bezoek op www.miramar-zeemuseum.nl

Verwondering Misleiding Historie

Miramar Zeemuseum vormt samen met OERmuseum en Museum Valse Kunst ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal en dat maakt een bezoek aan deze musea zo bijzonder, ook voor kinderen! www.deschatkamers.nl

Naam

Miramar Zeemuseum in Vledder

Locatie

Vledderweg 25
8381 AB Vledder

Contact

Bezoek