Museum de Heksehoeve in Appelscha
Museum de Heksehoeve in Appelscha

Een magisch uitje in Appelscha

In Appelscha vind je de Heksehoeve; een waar Heksenmuseum. Er woont ook een Heks, genaamd Margarita en je kunt bij haar op bezoek. Spannend? Nee hoor. In het museum kan je leren hoe het is om een heks te zijn. Een magisch uitje, gegarandeerd.

Rituelen en workshops

Je vindt het heksenmuseum achter een oude boerderij, genaamde de Heksehoeve. Door middel van een speurtocht ga je door het buitenmuseum. Je komt allerlei bijzondere bomen, planten en kruiden tegen. Maar dat is niet alles. Je vindt hier ook allerlei heksenrituelen die je zelf kunt doen. Breng je dromen in beeld en maak ze waar! Van mei tot en met oktober kan je hier ook met een groep terecht voor verschillende activiteiten. Het hele jaar door worden er workshops gegeven.

Een heks?!

Margarita is al bijna 50 jaar een traditionele heks. Ze houdt zich op een goede manier bezig met magie. Daarbij leeft ze dicht bij de natuur en daar haalt ze haar kracht uit. Ze geeft haar bezoekers een magische middag met allerlei kruiden, rituelen en alles wat moeder aarde te bieden heeft.

Buitenterras en winkeltje

Op het buitenterras kom je lekker tot rust en kan je genieten van een kopje koffie of een potje heerlijke kruidenthee, helemaal passend bij het museum. Iets lekkers erbij? Dat kan ook! Je kunt hier ook frisdranken en waterijsjes krijgen. Zit het weer niet mee? Dan kan je plaats nemen op het binnen-terras. In het museumwinkeltje vind je wierrook, losse kruiden, kruidenmengsels, magisch keramiek, geurolie, kaarsen en kaarten. Je kunt deze producten ook in de webshop kopen.

Algemeen

  • Een unieke ervaring
  • In Appelscha
  • Hapje en drankje mogelijk

Naam

Museum de Heksehoeve in Appelscha

Locatie

Drentseweg 46
8426 ES Appelscha

Contact

Bezoek