Museum Nienoord
Museum Nienoord

Sinds 1958 biedt het prachtige landgoed Nienoord onderdak aan het Nationaal Rijtuigmuseum, thans Museum Nienoord. De borg Nienoord is een 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het complex dateert oorspronkelijk uit 1524. Ervaar de geschiedenis in Ridderzaal, knechtenkamer, koetshuis en paardenstal.

Verborgen Verhalen

Het museum is gevestigd in een monumentale borg met bijgebouwen en borgtuin. De luisterrijke historie van de borg en zijn vroegere bewoners wordt op speelse wijze getoond in de expositie Verborgen Verhalen. Bijzondere animatiefilmpjes voor jong en oud brengen het verleden tot leven. De bezoeker maakt zo kennis met de rijkdom die er eens op Nienoord was, maar ook met de roerige tijden, de oorlogen en de persoonlijke drama’s.

Een leven vol rijtuigen

Het Nationaal Rijtuigmuseum bestaat 60 jaar. De aan dit jubileum gekoppelde nieuwe expositie “Een leven vol rijtuigen” toont in beeld, geur en geluid de uitdagingen van het reizen per rijtuig. Bijzondere verhalen leidden tot een nieuwe opstelling van rijtuigen, arresleden, accessoires, kleding en (kunst)voorwerpen met een speciale betekenis.
Bezoekers kunnen een rit maken in een rijtuig met het interactieve men-spel.
Een bezoek aan de 17e-eeuwse schelpengrot vlak naast de expositiehal is ook zeker de moeite waard.

Naam

Museum Nienoord

Locatie

Nienoord 1
9351 AC Leek

Contact

Bezoek