Museum Valse Kunst in Vledder
Museum Valse Kunst in Vledder

Kunst met een glimlach

De glimlach loopt als rode draad door ons museum, waar puntgave neppers veel bezoekers zand in de ogen strooien, is het echt of vals of een knappe kopie? Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt.

In het voormalige gemeentehuis van Vledder hangen veel vervalsingen. Wat beweegt meestervervalsers als Han van Meegeren of Geert Jan Jansen om schilderijen te vervalsen. Dat verhaal vertellen we je tijdens de gratis rondleiding in dit voor de wereld unieke museum. Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst en werken van Drentse kunstenaars als Roessingh en Dozy.

Kadowinkel

Tenslotte vrij toegankelijk de Kado winkel met diverse glasobjecten en sieraden die te koop zijn. Daarnaast ook kunstkaarten en kunstboeken, de valse Mona Lisa is helaas niet te koop, wel een ansichtkaart van de echte. De winkel is tijdens de openingsuren van het Museum vrij toegankelijk. We verkopen artikelen voor elk budget.

Voor de kinderen is en een eigen kinderatelier, waar ze hun eigen (valse) kunst kunnen maken.

De schatkamers van Zuidwest Drenthe

Museum Valse Kunst vormt samen met Miramar Zeemuseum en OERmuseum ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal en dat maakt een bezoek aan deze musea zo bijzonder, ook voor kinderen! www.deschatkamers.nl

Naam

Museum Valse Kunst in Vledder

Locatie

Brink 1
8381 BE Vledder

Contact

Bezoek