OERmuseum in Diever
OERmuseum in Diever

Het begon in bij de laatste ijstijd van wel 80.000 jaar geleden, dat is wel even geleden dus. Het OERmuseum in Diever neemt je mee terug in de tijd. Hier beleef je échte oertijd.

Mammoeten en neanderthalers leefden hier in een bar toendraklimaat. Het landschap was een soort poolwoestijn tot ongeveer 35.000 jaar geleden. Het werd geleidelijk aan warmer, landschap, planten en dierenwereld veranderden. De mammoeten en neanderthalers verdwenen. Zo’n 14.500 jaar geleden leefden er in Drenthe rendierjagers en 9.000 jaar later kwamen de hunebedbouwers. Opgevolgd door de bronsgieters en daarna de ijzersmeden.

Tentoonstelling en exposities

Regelmatig zijn er in het museum wisselexposities, naast de vaste tentoonstelling. Kinderen kunnen er films kijken en leuke spellen doen. Daarnaast organiseert het museum elk jaar diverse unieke workshops en evenementen voor jong en oud, zoals de Mammoetdagen in juli. Kijk voor het meest recente aanbod op de website.

Wandelingen en excursies

Groepen kunnen zich via de website aanmelden voor (archeologische) wandelingen met gids en/of rondleidingen door het museum. Er zijn geplande wandelingen met een gids rond Diever en Havelterberg.

Onderwijs

Het OERmuseum is heel educatief en daarom heeft het voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs een aanvulling op het reguliere onderwijs, namelijk een speciaal educatieprogramma. Denk hierbij aan vakoverstijgend, aanschouwelijk en spelend leren. Echt iets wat deze leerlingen wel moet interesseren.

Kijk voor meer informatie, openingstijden, prijzen en agenda op www.oermuseum.nl.

Naam

OERmuseum in Diever

Locatie

Brink 7
7981 BZ Diever

Contact

Bezoek