Open tuin SELA in Appelscha
Open tuin SELA in Appelscha

Omringd door bomen en groen

De Selatuinen in Appelscha ligt nagenoeg in het Drents-Friese Wold dichterbij kom je niet; via de achteruitgang van de tuin loop je zo, via het bos, naar het bezoekerscentrum van dit nationale park. Een prachtige locatie.

Voor de tuinliefhebbers

Tuinliefhebbers kunnen lekker dwalen langs de borders en de hagen, de Victoriaanse volière, of een kijkje nemen in de verdiepte plantenkas. Onder de oude platanenrij ligt de jeu de boules baan en even verderop de natuurlijke vijver. De tuin loopt over in het Drents-Friese Wold. Hier kan je heerlijk fietsen en wandelen. Wil je een fiets huren om de omgeving te ontdekken? Dat kan. Elektrische fietsen, mountainbikes of gewone fietsen zijn tegen betaling beschikbaar.

Het blijft iedere keer weer een verrassing. Zo nu en dan, meestal in alle vroegte als we aan de thee zitten, duikt plots een koppeltje reeën op aan het einde van het vruchtboomlaantje. Schichtig nemen zij een paar slokken water uit de grote vijver. Het duurt maar even, het geritsel van de krant is voor de dieren al het sein om de bescherming van het eikenbos weer op te zoeken.

De tuin van Sela ligt aan de noordoostkant half verscholen tegen de rand van het Drents Friese Woud. Aan de andere zijde schermt de Engelse tuinmuur van rood baksteen de weidsheid van het buitengebied af. Op een paar plekken hebben we de monumentale beschutting onderbroken voor een doorkijkje in de verte. Zo vormt de tuin de verbindende schakel tussen het open land en de beslotenheid van het bos.

Bed & Breakfast

De B&B heeft drie kamers: de boomkamer, de tuinkamer en de boskamer. De kamers staan op zichzelf en hebben een eigen entree. Ook is het mogelijk het gehele paviljoen, waar de drie kamers zich bevinden, als vakantiewoning te boeken. Alle kamers hebben een eigen sfeer en een bijbehorende badkamer met apart toilet. ’s Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt en als je ’s avonds geen zin hebt om op pad te gaan, kan je ook genieten van een huisgemaakt diner. Als het mooi weer is, eet je lekker in de tuin.

Algemeen

  • Direct aan het Drents-Friese Wold
  • Met een tuintheater
  • Meerdere kamers beschikbaar

Naam

Open tuin SELA in Appelscha

Locatie

De Bult 3
8426 SK Appelscha

Contact

Bezoek