Rondje Diakonieveen, Catspoele en Dellebuursterheide
Rondje Diakonieveen, Catspoele en Dellebuursterheide in Oldeberkoop bij Appelscha
Buitensportcategorie: Wandelen
Totaal: 7,02 km
Startadres: Alberdalaan, 8422 DP Nijeberkoop

Informatie over de route

Prachtige knooppunten wandelroute door 2 unieke dichtbij elkaar gelegen natuurgebieden. Vlakbij ligt de rivier de Tjonger, voordat deze gekanaliseerd werd, stroomde het water door deze moerasgebieden.

Je start vanaf het parkeerterrein aan de Alberdalaan, dit ligt tussen de beide natuurgebieden Dellebuursterheide en Diakonieveen in. Deze route start met het rondje Diakonieveen. Het afgraven van het veen wat hier is ontstaan, werd verzorgd door de kerkelijke armenzorg, vandaar de naam “Diakonievene”.

Het tweede natuurgebied waar je doorheen wandelt is de Dellebuursterheide. Deze wordt begraasd door heideschapen en Exmoorpony’s. It Fryske Gea is eigenaar van beide natuurgebieden. Men wil het oorspronkelijke open beekdallandschap zoveel mogelijk behouden. Er leven veel verscheidene diersoorten in deze gebieden, bijvoorbeeld de kraanvogel, heideblauwtjes en wel 43 verschillende soorten libellen!! Meer informatie over de vegetatie en de dieren vind je op de website van it Fryske Gea.

Je kunt deze route op 2 verschillende punten starten, je kunt ook vanaf het parkeerterrein aan de Grindweg bij knooppunt 38 starten. Dit is echter wat kleiner dan het parkeerterrein aan de Alberdalaan (knpt 90)

wandelen bij appelscha in de natuur vakantie

Accommodaties, horeca en bezienswaardigheden langs deze route: 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.